Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

|     |Gorssel - Bestuurder onwel; auto tegen boom               |
Een 20-jarige automobilist is op donderdag (18/01) op de Zutphenseweg met zijn bestelbus tegen een boom gebotst. De brandweer werd ingeschakeld om hem uit zijn bus te halen. Het slachtoffer is voor nader onderzoek naar het ziekenhuis overgebracht. De bestelbus raakte zwaar beschadigd.

Buurtbewoners hoorden omstreeks 21.35 uur een harde klap en gingen polshoogte nemen. Zij troffen de jongeman bewusteloos in zijn voertuig aan, waarop de verschillende hulpdiensten werden gealarmeerd en ter plaatse gingen. Een eerste onderzoek heeft uitgewezen dat de jongeman over de Zutphenseweg in de richting van Gorssel reed toen hij tegen een rechts staande boom botste. De brandweer was behulpzaam bij het bevrijden van het slachtoffer uit de bestelbus, waarna medewerkers van de ambulance hem met spoed naar het ziekenhuis hebben overgebracht. Op dit moment is de aard van de verwondingen niet bekend. De politie sluit niet uit dat de man mogelijk onwel is geworden. De bestelbus raakte als gevolg van de botsing zwaar beschadigd en moest worden afgesleept.

|     |Zutphen - Meisje onderuit met scooter                     |
Een 16-jarige meisje is op woensdag (17/01) op de Wijnhofstraat met haar scooter onderuit gegaan en tegen een geparkeerde vrachtwagen beland. Ze liep hierbij ernstig beenletsel op is naar het ziekenhuis overgebracht. Zowel de scooter als de vrachtwagen raakte beschadigd.

Bij de politie kwam de melding van het incident omstreeks 17.45 uur binnen. Een voorlopig onderzoek heeft uitgewezen dat het meisje op de Wijnhofstraat reed en op een gegeven moment een geparkeerde vrachtwagen wilde passeren. Hierbij is zij van haar scooter gevallen en is de scooter tegen de geparkeerde vrachtwagen aangegleden. Het meisje is met ernstig beenletsel per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. De scooter en de vrachtwagen liepen door de botsing schade op.

|     |Lochem - Betalen in plaats van doorrijden                 |
Een onbekend gebleven automobilist heeft op donderdag (18/01) een 19-jarige fietser uit Lochem direct de schade aan zijn fiets vergoed, nadat de twee op de Walderstraat met elkaar in botsing waren gekomen. Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor.

Het incident vond omstreeks 07.00 uur plaats. De jongeman heeft verklaard dat hij op de Walderstraat aan de linkerkant fietste toen de automobilist hem tegemoet kwam. Laatstgenoemde kon de jongeman niet meer ontwijken en een aanrijding was het gevolg. Hij kwam ten val, waarop de bestuurder stopte en uitstapte om te vragen hoe het met hem ging. De jongeman vertelde dat hij geen verwondingen had opgelopen, maar dat zijn fiets behoorlijk beschadigd was. De automobilist aarzelde geen moment, gaf de fietser (na onderling overleg) E200,- om de schade aan de fiets te vergoeden en vervolgde daarna zijn weg.

|     |Eerbeek - Insluiping in woning                            |
De politie is een onderzoek gestart naar een insluiping die op dinsdag (16/01) in een woning aan de Molenstraat heeft plaatsgevonden. Hierbij is een koffer met inhoud verdwenen. De benadeelde heeft inmiddels aangifte gedaan. De politie vraagt eventuele getuigen om contact op te nemen.

De insluiping heeft 's avonds tussen 18.30 uur en 22.00 uur plaatsgevonden. Men kon de woning via een niet afgesloten deur binnenkomen. Eenmaal binnen heeft men een koffer weten weg te nemen waarin onder meer een rijbewijs en bankpassen zaten. De bewoners waren ten tijde van het gebeuren gewoon thuis, maar hebben niets gemerkt. De politie onderzoekt de zaak (een buurtonderzoek maakt deel uit van dit onderzoek) en vraagt eventuele getuigen van het incident of mensen die andere informatie hierover hebben om zich te melden. Zij kunnen bellen met 0900-8844.

|     |Voorst - Politie zoekt veroorzaker parkeerschade          |
De politie zoekt contact met een tot nu toe onbekend gebleven bestuurder, n.a.v. een incident dat op 15 januari j.l. heeft plaatsgevonden en waarbij een geparkeerde auto aan de Nijenbeekseweg beschadigd raakte. Een 41-jarige inwoner uit Voorst heeft inmiddels de politie ingelicht. Ook eventuele getuigen worden verzocht om zich te melden.

De man had op maandag 15 januari j.l. zijn auto omstreeks 16.30 uur onbeschadigd aan de rechterkant van de Nijenbeekseweg geparkeerd. Toen hij 's avonds omstreeks 19.00 uur weer bij zijn auto kwam, bleek de spiegel aan de bestuurderskant te zijn vernield. Waarschijnlijk is iemand met een auto tegen de geparkeerde auto aan gereden. Helaas heeft de veroorzaker geen briefje met zijn of haar gegevens achtergelaten. De politie roept de onbekend gebleven bestuurder en eventuele getuigen van het incident of mensen die andere informatie hierover hebben om contact op te nemen, zodat de zaak correct kan worden afgehandeld. Men kan bellen met 0900-8844.

Einde berichten
---


---


---

---- --