Ingezonden persbericht




Persbericht

Alle hotels volledig voorzien van HotSpot voor snelle breedband internetverbinding

Accor Hotels Nederland zet samenwerking met T-Mobile voort

Amsterdam, 19 januari 2007

Alle Accor hotels in Nederland zijn volledig voorzien van snelle breedband internetverbinding. Dat is het gevolg van de verdergaande samenwerking tussen de hotelgroep en T-Mobile. Beide partijen hebben hun HotSpot-samenwerking met drie jaar verlengd tot medio 2010. Sinds 2004 profiteren de hotelgasten van Accor in Nederland tijdens hun verblijf al van een draadloze aansluiting op het internet. IT Manager Dirk Kenter van Accor Hotels Nederland: "Wij zien dat steeds meer gasten ook onderweg met hetzelfde gemak en dezelfde snelheid willen internetten als zij thuis gewend zijn. De behoefte om met de eigen laptop online te zijn, beperkt zich niet meer tot de lobby, vergaderruimtes of congreszalen. Er is steeds meer vraag naar draadloos internetten op de hotelkamer. Daarom bieden we nu in iedere ruimte en in alle kamers van onze hotels T-Mobile HotSpot aan." T-Mobile heeft haar Wi-Fi netwerken in de Nederlandse Accor hotels verder uitgebreid en alle ruimten van deze locaties volledig voorzien van T-Mobile HotSpot-dekking.

Accor informatie
Met 160.000 medewerkers in 100 landen is Accor Europees marktleider en één van 's werelds grootste organisaties op het gebied van zakelijke dienstverlening. Accor biedt zowel de toeristische als de zakelijke reiziger bijna 40 jaar expertise in de volgende segmenten:
. hotels: meer dan 4.000 hotels met 475.000 kamers in 90 landen (Sofitel, Novotel, Mercure, Suitehotel, Ibis, Etap Hotel, Formule 1 en Motel 6 en Red Roof Inn in de Verenigde Staten) en de daaraan gerelateerde nevenactiviteiten zoals reisbureaus, restaurants (LenÔtre) en casino's;
. services aan zakelijke instellingen: dagelijks maken 21 miljoen mensen in 35 landen gebruik van een breed scala aan diensten (zoals maaltijdvouchers, sociale dienstverlening, kostenbeheer, incentive/events) die door Accor opgezet en beheerd worden.

Accor is in Nederland vertegenwoordigd met 1 Sofitel Demeure (Hotel The Grand Amsterdam), 4 Sofitels, 2 Dorint Novotels, 7 Novotels, 23 Mercure Hotels, 11 Ibis Hotels, 1 Etap Hotel en 3 Formule I Hotels. In Nederland behoort ook Accor Corporate Services tot de groep Accor.

Over T-Mobile
T-Mobile, het wereldwijde mobiele netwerk, heeft in Nederland 2,46 miljoen actieve klanten aan het einde van september 2006 en met een omzet van 286 miljoen euro in het derde kwartaal van 2006 bekleedt zij een stevige nummer 3 positie op de Nederlandse markt. T-Mobile biedt producten en diensten voor zowel consumenten als zakelijke gebruikers. T-Mobile beschikt in Nederland over een zeer modern mobiel netwerk voor spraak- en datadiensten en een uitgebreid netwerk van HotSpot locaties, waar gebruikers de beschikking hebben over een zeer snelle mobiele internetverbinding.