Time : 15:08:49
Date : 19 January 2007
Sender Name: DaimlerChrysler Belgium Luxembourg

DaimlerChrysler bekroond met drie belangrijke onderscheidingen tijdens het 85ste Auto/Van/Moto Salon van Brussel "FuturAuto"

Een onderscheiding die de bekroning is voor een bijzondere innovatie die bijdraagt tot het welzijn van de automobilist en de maatschappij in de breedste zin, wordt ieder jaar toegekend door de Beroepsjournalisten van de AutomobielPers.

De trofee "FuturAuto 2007" gaat naar de Mercedes-Benz BLUETEC dieselmotoren van de groep DaimlerChrysler. Het gaat hierbij om een belangrijke ontwikkeling die de NOx met 80% en andere schadelijke omponenten in de emissies van dieselmotoren -zowel op vrachtwagens als op personenvoertuigen- drastisch vermindert. Met deze technologie beschikt de groep over de properste dieselmotoren van het ogenblik die overal op de wereld aan de strengste emissienormen kunnen beantwoorden.

Yves de Partz, voorzitter van de vereniging van Beroepsjournalisten, overhandigde op het salon persoonlijk de trofee aan Mark De Haes, Afgevaardigd Bestuurder van DaimlerChrysler BeLux.

Om de gebruikte BLUETEC-technologie nog beter bekend te maken bij het grote publiek werd er een internationale site opgestart met volgend adres: www.bluetec.com

"Safety Award 2007"

Om de twee jaar, ter gelegenheid van het bedrijfswagensalon, bekroont de Bond der
Auto- en Bedrijfswagenjournalisten een vrachtwagenmerk met een onderscheiding voor de meest innovatieve ontwikkeling op het vlak van veiligheid.
De Award 2007 gaat naar Mercedes-Benz voor de Actros Safety Truck die aantoont wat vandaag op het vlak van veiligheid mogelijk is. Daarbij vormt op dit ogenblik het Active Brake Assist systeem - een nieuw hulpmiddel dat noodstops ondersteunt - het summum van de veiligheidsontwikkeling op trucks.
Dit intelligente, radargestuurde systeem wekt het volle remvermogen op wanneer het onmogelijk is om een aanrijding met een voorligger (vooral kopstaart botsingen) te vermijden. Het effect is een kortere remafstand, een duidelijke vermindering van het risico op een ongeval en een beperking van stoffelijke schade en menselijk leed.

Active Brake Assist is de laatste aanvulling op een belangrijke lijst van innovaties waarmee Mercedes-Benz de voorbije decennia de ontwikkeling van veiligheidssystemen voor vrachtwagens met grote stappen heeft doen vooruitgaan.

"Off Roader of the year 2007 "

Het gespecialiseerde Belgische tijdschrift 4 x 4 plus, laat ieder jaar een panel van 30 journalisten de nieuwste S.U.V.s (Sport Utility Vehicles) uittesten en bekroont de beste ontwikkelingen met een specifieke trofee.

De Mercedes-Benz GL ging dit jaar lopen met de titel van: "Off Roader of the Year 2007" omdat zijn permanente gebruiksvriendelijke vierwielaandrijving 4 MATIC een superieure werkingsdynamiek op alle terreinen garandeert.
Dankzij de standaard voorziene pneumatische ophanging AIRMATIC, de precieze parametrische stuurinrichting en het adaptief dempingssysteem en een hele resem van andere veiligheidsvoorzieningen die rechtstreeks van de Mercedes-Benz personenwagens werden overgenomen, blijkt de GL bijzonder handelbaar en veilig te zijn op alle mogelijke types van ondergrond.

De trofee werd op het Salon in Brussel door Pascale De Ravet, hoofdredactrice van
4 X 4 Plus, overhandigd aan Koen Van Hout, Algemeen Directeur van de Mercedes Car Group bij DaimlerChrysler BeLux.

Contact: Erik Van den Heuvel - 02/724 14 75

URL: http://www.media.daimlerchrysler.be Picture:
Attachments: (None)

Link to Press Release - NL Link to Press Release - FR Link to Press Release - UK