Stork Groep NV

Stork Food Systems rondt overname Nijal af

Stork Food Systems en Nijal hebben hebben de overname van Nijal Technologie Alimentaire door Stork afgerond. De overnameprijs bedraagt zo'n ¤ 4,5 mln. Een programma om synergieën zoveel mogelijk te benutten is direct gestart en gezamenlijke verkoopactiviteiten zijn reeds ondernomen. Nijal, gevestigd in Frankrijk, is actief op het gebied van machines voor vleesverwerking die complementair zijn aan de machines van Stork Food Systems. Over boekjaar 2005/06 behaalde het bedrijf met 30 medewerkers een omzet van ¤ 7 miljoen. Stork's wereldwijde verkoop- en marketingorganisatie biedt nieuwe markten en mogelijkheden voor de innovatieve machines van Nijal.

Na de overname van Townsend eerder dit jaar, betekent de voorgenomen overname een verdere stap in de invulling van de strategie van Stork Food Systems om haar positie als systeemleverancier op het gebied van verdere verwerking van vlees te versterken. Het productportfolio van Nijal bestaat uit zeer geavanceerde apparatuur voor vleesverwerking: 65% van de omzet wordt gevormd door machines die de afgelopen drie jaar zijn ontwikkeld.

Over Nijal
Nijal ontwikkelt al sinds 1982 innovatieve vleesverwerkingsapparatuur. De nadruk ligt daarbij steeds op het door automatisering verhogen van de productiviteit, zonder concessies te doen aan de kwaliteit. Nijal produceert een uitgebreid spectrum van apparatuur voor het op hoge snelheid produceren van shish kebabs, sandwiches, gehaktballen, gevormde vleesproducten en verse worstjes, maar ook apparatuur voor het leeghalen en laden van rekken. Nijal is al jaren actief in Europe en opende onlangs een Amerikaanse vestiging om de Noord Amerikaanse klanten te voorzien van technische ondersteuning op hoog niveau.

Over Stork Food Systems
Stork Food Systems ontwikkelt, produceert en onderhoudt industriële systemen en installaties voor het verwerken pluimvee en roodvlees en het produceren van convenience food als ook systemen en installaties voor het verwerken van zuivel, vruchtensappen en andere dranken. De groep realiseerde in 2005 met 1240 medewerkers een omzet van zo'n ¤ 240 miljoen van de totale Stork omzet van ¤ 1,82 miljard. De groep richt zich op het op de markt brengen van innovatieve systemen voor de verwerking van pluimvee en het produceren van de kant-en-klare maaltijdcomponent. Doel van deze systemen is om een significant voordeel in de markt te creëren voor de gebruikers. De belangrijkste aspecten daarbij zijn rendementsverbetering, optimalisering van de productpresentatie en een korte terugverdientijd van de systemen. Andere belangrijke aandachtspunten zijn hygiëne, (voedsel)veiligheid, maximalisering van het gebruik van de bijproducten die ontstaan tijdens het verwerkingsproces en minimalisering van de afvalstromen.

Informatie voor de pers:
Stork N.V.
Dick Kors
Tel.: 035 - 695 75 75 of 06 - 51 98 40 54

PDF Press Release

Stork N.V. Postbus 5004 1410 AA Naarden Tel: +31 (0)35 695 75 75 Fax: +31 (0)35 694 54 14