Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

|     |Aangehouden man in Emst verdacht van 25 misdrijven        |
De 42 jarige Apeldoorner die begin deze maand in Emst werd aangehouden na een achtervolging door twee buurmannen, blijft langer in hechtenis. Dat heeft de Raadkamer van de rechtbank in Zutphen gisteren (donderdag 18/1) beslist.Tijdens het vervolgonderzoek heeft de man tegenover de politie inmiddels over zo'n 25 diefstallen uit woningen en pogingen daartoe een bekennende verklaring afgelegd. Het betreft vooral diefstallen uit woningen in Epe aan de Kortenkampweg en een poging bij een woning aan de Spoorstraat. In Vaassen gaat het om een woning aan de Laan van Fasna en in Emst een woning aan de Hoofdweg en een poging tot inbraak aan de Brinkerweg, waarna de man werd aangehouden.

Eerder onderzoek Uit het onderzoek is verder gebleken dat de verdachte in Epe in de nachtelijke uren voorafgaand aan zijn aanhouding, een ruit bij een kledingzaak aan de Sternpassage vernielde en in de ochtenduren een fiets aan de Weemeweg wegnam. Bij het onderzoek van de politie Epe, bij inbraken in woningen aan de Dijkhuizerzandweg, de Hoofdstraat en de Oenerweg, kwam dezelfde man in beeld vanwege zijn sporen die hier waren achtergebleven.

De man wordt verder verdacht van diefstallen uit woningen in Apeldoorn aan de Bloemheuvel, de Deventerstraat, de Trekweg, Norderlaan, 1e Hoornseweg, Canadalaan, Arnhemseweg en Nevenlandseweg. Slechts de buit die de man op de dag van de aanhouding in Epe uit een woning had weggehaald, o.a. een laptop, mp3-speler en digitaal fototoestel, heeft de politie teruggevonden en aan de eigenaar teruggeven.

Andere ontvreemde goederen, waaronder mobiele telefoons, sieraden en geld, zijn niet meer aangetroffen. De man heeft verklaard de spullen te hebben doorverkocht. Het geld werd vooral besteed aan drugs.


---


---


---

---- --