Ingezonden persbericht


Radio 538 en Tien partners van UEFA EK Onder 21

Hilversum / Zeist 19 januari 2007- Vandaag is het contract ondertekend door Harry Been, directeur van de stichting EURO 2007 en Jan Willem Brüggenwirth, algemeen directeur van Radio 538 voor het official national supportership voor het UEFA EK Onder 21. Tevens is bekendgemaakt dat TV-zender Tien in opdracht van de UEFA als Host Broadcaster van het EK 2007 de registratie zal verzorgen. Het eindtoernooi van het UEFA EK Onder 21 vindt van 10 tot en met 23 juni plaats in Nederland. Radio 538 en TV-zender Tien maken beide deel uit van de Talpa Media Groep.

Radio 538

De samenwerking tussen Radio 538 en het UEFA EK Onder 21 bestaat onder meer uit speciale kaartenacties voor Radio 538-luisteraars. De toegangskaarten voor de wedstrijden van Oranje worden in het radioprogramma van Ruud de Wild weggegeven voor de exclusieve Ruuddewild.nl-VIP box. Ook zal Ruud de Wild met onverwachte items, brutale vragen en opmerkelijke gebeurtenissen aandacht besteden aan het evenement. Radio 538 geeft sinds twee jaar invulling aan haar mediapartnership met de KNVB en het Nederlands elftal door voetbal in de breedste zin van het woord te belichten.

Tien

Na het grote succes van vorig jaar - toen de uitzending van de finale Nederland- Oekraïne op het hoogtepunt 4,6 miljoen kijkers aan de buis wist te kluisteren - staat Tien ook dit jaar weer volledig in het teken van het UEFA EK Onder 21 in juni. Alle wedstrijden zullen live worden uitgezonden en iedere avond zal worden afgesloten met een gevarieerd showprogramma. Elke wedstrijd wordt met minimaal 12 camera's in beeld gebracht. Een primeur voor de UEFA is dat dit toernooi volledig in HD kwaliteit door Tien - Host Broadcaster van dit EK - geproduceerd zal worden. Nog niet eerder heeft de UEFA evenementen van deze omvang in deze hoogwaardige kwaliteit in beeld kunnen brengen, en wordt zo op Tien de lat van internationaal voetbal op televisie weer een stukje hoger gelegd.

www.dewedstrijden.tv

Uiteraard blijft het niet bij televisie alleen. Aanvullend worden alle wedstrijden live aangeboden via www.dewedstrijden.tv. Met name in de laatste fase van de groepswedstrijden - wanneer twee wedstrijden tegelijkertijd gespeeld zullen worden - is dit een aantrekkelijke extra service waarbij niemand een wedstrijd of doelpunt hoeft te missen. Naast de live wedstrijden worden hier ook talloze reportages en exclusieve interviews aangeboden met natuurlijk ook de laatste nieuwtjes en actuele statistieken. Het online platform vormt hiermee, zo bleek ook vorig jaar door het extreem hoge sitebezoek, een perfecte aanvulling op de TV-zender en radio.

Events

Talpa Media Groep heeft ook de rechten verworven voor de evenementen rondom de wedstrijden. In de speelsteden organiseren TV-zender Tien en Radio 538 side events met live-optredens van artiesten en promoties. Tien en Radio 538 hebben een prominente inbreng tijdens deze evenementen. Door live-verbindingen met zowel radio, tv en internet zijn bezoekers gegarandeerd dat er altijd amusement wordt geboden.

Anthem

Bij een groot evenement hoort muzikale ondersteuning in de vorm van een anthem, zo ook bij het UEFA EK Onder 21. Het muzikale thema vormt de basis voor alle wedstrijden en alle doorvertalingen op het gebied van radio, televisie en internet. Uiteraard wordt het anthem als ringtone en download beschikbaar gesteld via het multimediale platform van Talpa Media Groep.

UEFA EK Onder 21

Het eindtoernooi van het UEFA EK Onder 21 begint op 10 juni en de finale vindt plaats op 23 juni in Euroborg in Groningen. De deelnemende teams in groep A zijn België, Israël, Portugal en Nederland. Tsjechië, Engeland, Italië en Servië maken het deelnemersveld compleet in groep B. Nederland begint aan het toernooi als regerend Europees kampioen.

Radio 538

Radio 538 is in heel Nederland in de ether op 102 FM te ontvangen via de volgende frequenties: 102.1/ 102.3 Noord-Holland, 102.2 Groningen, 102.3 Noord-Brabant, Gelderland, Limburg, 102.4 Zeeland en Noord-Brabant, 102.5 Friesland en Utrecht, 102.6 Overijssel en Gelderland, 102.7 Zuid-Holland en Drenthe. En ook via de kabel, via Digitenne, op mobiele telefoons via UMTS (op de portals van KPN i-mode en Vodafone Live) en in Limburg op 891 AM. Verder in heel Europa via de satelliet en wereldwijd via het internet. Radio 538 is Top 40-muziek, de beste hits, Dance, R&B en natuurlijk de populaire deejays Edwin Evers, Ruud de Wild, Jeroen Nieuwenhuize, Tim Klijn, Dennis Ruyer en Barry Paf. Kijk voor meer informatie radio538.nl en radio538.info.

Tien

Televisiezender Tien maakt deel uit van Talpa TV, onderdeel van Talpa Media Holding. Tien is in augustus 2005 begonnen met uitzenden, toen nog onder de naam Talpa. Tien is een moderne en vooruitstrevende zender met voornamelijk Nederlands product die zich onderscheidt met veel kwalitatief hoogwaardige amusementsprogramma's, dramaseries en topvoetbal. Dankzij tal van crossmediale activiteiten geeft Tien een extra dimensie aan televisie als medium.

Radio 538 en Tien maken deel uit van de Talpa Media Groep