Politie Twente

Politie houdt vier verdachten aan wegens autokraken

Rijssen

In de nacht van donderdag 18 op vrijdag 19 januari controleert de politie aan de N350 in Rijssen een auto. In de auto zitten twee personen die verdacht worden van betrokkenheid bij auto-inbraken. Tijdens de controle vindt de politie inbrekerswerktuig. De verdachten, een 25-jarige man uit Linschoten en een 20-jarige man uit Woerden zijn hierop aangehouden. Na onderzoek houdt de politie later die nacht opnieuw twee personen aan die er eveneens van verdacht worden bij auto-inbraken betrokken te zijn. Het gaat om een 29-jarige en een 37-jarige man, beide afkomstig uit Woerden. De vier verdachten zijn ingesloten voor verhoor. De politie is een onderzoek gestart.

Later op de dag kwamen er ruim 25 aangiften binnen van autokraken in Rijssen. In de nacht van 17 op 18 januari vond er ook een reeks auto-inbraken plaats. Toen werd er ingebroken in een twintigtal auto's in de wijk Schelfhorst in Almelo. De politie onderzoekt of beide reeksen verband met elkaar houden.

Het zou kunnen dat er nog meer inbraken hebben plaatsgevonden. Gedupeerden kunnen zich melden bij de politie in Almelo of Rijssen. Ook verzoekt de politie getuigen die iets gezien hebben om contact op te nemen met de politie Twente. Dat kan via het nummer 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000. (07-008587)

Hieronder het persbericht dat eerder vandaag verstuurd werd.

Autokrakers actief in wijk deSchelfhorst

Almelo

In de nacht van 17 op 18 januari heeft in de wijk de Schelfhorst een reeks auto inbraken plaatsgevonden. Op diverse locaties in de wijk hebben inbrekers een 20-tal auto's weten open te breken. Uit de auto's werd voornamelijk audio- en navigatieapparatuur weggenomen door het slot van de bestuurderszijde te forceren. De politie houdt rekening met nog meer inbraken. Deze gedupeerden kunnen zich melden bij het politiebureau in Almelo. Ook verzoekt de politie mensen die iets gezien hebben, dat kan leiden tot de opsporing van de daders, contact op te nemen met de Politie Twente, afdeling Almelo, 0900-8844 of met Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000. De politie onderzoekt de zaak en heeft een buurtonderzoek gestart.

---- --