Gemeente Drechterland

17-11-2006
Uniek evenement in West-Friesland om aangepast sporten voor jongeren te bevorderen
Zaterdag 20 januari 2007 organiseert het Samenwerkingsverband Aangepast Sporten regio West-Friesland in samenwerking met ZMLK De Stormvogel een Informatiemarkt Sport & Vrije tijd voor alle kinderen en jongeren met een beperking in de leeftijd tot en met 25 jaar.

Het unieke evenement, dat plaats vindt in de prachtige nieuwe accommodatie van De Stormvogel aan de Wabenstraat in Hoorn, is ook gericht op de ouders en verzorgers.

Deze dag laten de organisatoren door middel van leuke creatieve demonstraties, workshops, lezingen en verschillende sportactiviteiten zien dat er ruime mogelijkheden zijn voor de gehandicapte jongeren om buiten school- of werktijd lekker actief bezig te zijn. Voor veel ouders zal het de ogen openen. Niet alleen gezien alle mogelijkheden qua activiteiten; zij zullen wellicht ook ervaren dat hun kinderen tot veel meer in staat zijn dan zij nu voor ogen hebben. Doel is om het aangepast sporten voor de jongere categorie in regio West-Friesland middels deze actieve middag een enorme impuls te geven.

Het is echter niet alleen sport dat klok slaat. In samenwerking met de VTV Werkgroep West-Friesland zijn ook organisatoren van andere vormen van vrijetijdsbesteding benaderd om hun kunsten te komen vertonen. Tekenen, schilderen, keramiek, bloemschikken en toneel zijn daarvan slechts enkele voorbeelden. En natuurlijk kunnen de bezoekers ook hier weer actief aan deelnemen.

De deelname is helemaal gratis! U kunt dus zo naar binnenlopen om te genieten van al dat leuks dat tijdens deze speciale dag aangeboden wordt. En speciaal gaat het worden, want ook diverse sporters en artiesten zullen aanwezig zijn. Wij zien u graag terug op zaterdag 20 januari van 13:00 uur tot 17:00 uur tijdens deze leuke interessante en boeiende markt over Sport &Vrije tijd.

Voor meer informatie kunt u de website www.aangepastsporten.info bezoeken. Mocht u daarnaast nog vragen hebben, dan kunt u contact opnemen met de regiomedewerker aangepast sporten Jos Koopmans, tel: 0229-259455 of e-mail jkoopmans@sportservicenoordholland.nl. Organisaties, die zich nog voor deelname willen opgeven, kunnen hiervoor tot 8 december contact opnemen met de regiomedewerker.
---