Ingezonden persbericht


Amsterdam 18 januari, 2007

PERSBERICHT

Werkgevers belemmeren het emancipatieproces van mannen

In deze aflevering van Boter, Kaas en Eieren zijn te gast Mei Li Vos (columnist) en Alaattin Erdal (directeur van Time Media Group). Zaterdag 20 januari gaan zij in discussie over de onlangs verschenen Emancipatiemonitor van het Sociaal Cultureel Planbureau. Is het echt zo dat mannen wel geëmancipeerd denken maar er niet naar handelen...? Ook praten zij over de Samenwerkende Moslims Hulp Organisaties (SMHO), die het offerfeest dit jaar een bredere betekenis geven, door het ingezamelde halal vlees aan voedselbanken te geven. Is dit een imagocampagne of hebben islamitische zelforganisaties met dit initiatief een nieuwe rol op zich genomen?

Mei Li Vos: 'Het punt is; waarom moeten we met z'n allen van 9 tot 5 op dat stomme kantoor zitten? Daarin is het denken van werkgevers behoorlijk achterlijk...'.

Alaattin Erdal: 'Het gaat erom dat je je eigen verantwoordelijkheid neemt, dat je als man en vrouw twee delen bent van een geheel, dat je elkaar aanvult waar nodig. Niet elk mens is uniek. Het gaat erom wanneer je als echtpaar je verantwoordelijkheid neemt en besloten hebt om samen door het leven te gaan, dat je op die manier afspraken met elkaar maakt. Los van de verantwoordelijkheden en verplichtingen die op je schouders worden gelegd door je omgeving of de samenleving...’.

Onder leiding van Guilly Koster gaan de gasten in Boter, Kaas en Eieren de discussie aan over onderwerpen, die in het teken staan van de nieuwe Nederlandse samenleving. Met BKE houdt Mtnl maatschappelijke ontwikkelingen tegen het licht vanuit een gekleurd perspectief. Boter, Kaas en Eieren is een programma van Multiculturele Televisie Nederland (Mtnl) in samenwerking met de RVU. Boter, Kaas en Eieren is iedere zaterdagmiddag te zien om 14.55 uur op Nederland 2. BKE is ook te zien op www.boterkaaseneieren.tv of www.uitzendinggemist.nl.

EINDE PERSBERICHT