Vereniging Samengestelde Wedstrijd Mensport Nederland

WB Leipzig: uitstekende start voor Chardon

19/01/2007

Leipzig, 19 januari 2007
In tegenstelling tot Genève en Mechelen reed Ijsbrand Chardon vanavond laat in Leipzig een perfecte warming up wedstrijd. Ondanks het feit dat Michael Freund in het ongelofelijk technische en priegelige parcours een vernuftige route wist te vinden en na drie deelnemers de leiding nam, wist Chardon maar liefst vijf seconden van zijn tijd te snoepen.

"Het was niet normaal," verklaarde een uitgeputte Chardon na afloop van zijn parcours. "Er zitten zo veel wendingen in en het is continu halen en trekken, niet echt mijn favoriete parcours, maar vandaag bleek ik wel de sterkste." Chardon heeft hiermee de ideale uitgangspositie verworven als laatste starter in de Wereldbekerwedstrijd op zondag.
Tomas Eriksson verloor veel tijd in een van de meervoudige hindernissen, maar kon zich toch tevreden stellen met de derde plaats. Theo Timmerman had gehoopt op een foutloze rit met zijn nieuwe troef Remy, geleend van tweespanrijder Jan Borneman, maar dat lukte vanavond niet. De menner uit Putten verliet met twee afgeworpen balletjes de piste, goed voor de zesde plaats. De Zwitserse menners Ulrich en Würgler lijken maar niet in vorm te komen dit seizoen. Ook in Leipzig liepen beide menners tegen de nodige fouten aan en en moesten zij genoegen nemen met de zevende en achtste plaats. Evenals Michael Freund en de lokale vierspanrijder Stefan Scholz had ook Christoph Sandmann een wild card ontvangen. De bronzen medaillewinnaar van Aken moest als laatste van start en zijn verrichtingen werden door met name Freund en Chardon met argusogen bekeken, want Sandmann staat als pittige concurrent te boek. Maar Sandmann ging evenals Eriksson in de fout in de eerste marathonhindernis, waarna zijn kansen op de eerste plaats verkeken waren. De menner uit Lähden eindigde op de vijfde plaats.