Politie Groningen

Zaterdag 20 januari 2007

Provincie Groningen, 20-01-2007

Groningen: sokkendief neemt de sokken

De politie heeft vrijdagmiddag op de Grote Markt een 33-jarige man uit Groningen aangehouden voor winkeldiefstal. Door beveiligingspersoneel was gezien dat de verdachte een paar sokken uit een warenhuis in de Herestraat had weggenomen. Hij nam vervolgens de sokken. De Stadjer kon door het personeel op de Grote Markt worden achterhaald. Hij werd overgedragen aan de politie. De man bekende de diefstal. Hij mocht na verhoor het politiebureau verlaten. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: blowen leidt naar gestolen fiets

De politie heeft vrijdagmiddag op de Coehoornsingel een 15-jarige jongen uit Rolde aangehouden. De jongen was samen met een vriend in een portiek aan het blowen. De knaap bleek in het bezit te zijn van een gestolen fiets, die eerder op de dag in Assen was gestolen. De eigenaar van de fiets zal zijn eigendom binnenkort terugkrijgen. De verdachte is na verhoor overgedragen aan de Jeugdzorg. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: bierdief bijt supermarktmedewerker

De politie heeft vrijdagmiddag in een supermarkt op de Oosterhamriklaan een 25-jarige man uit Groningen aangehouden voor diefstal met geweld. De Stadjer werd bij het verlaten van de supermarkt door winkelmedewerkers aangesproken, omdat hij een fustje bier van vijf liter zou hebben gestolen. Uiteindelijk opende de verdachte zijn sporttas en hij gaf het betreffende fust. De winkeldief moest hierna meelopen naar het kantoorgedeelte. Daar probeerde de man een raam te openen. Toen hem dit niet lukte, beet hij plotseling een medewerker in zijn arm. Met vereende krachten konden zij de agressieve Stadjer overmeesteren en overdragen aan de politie. De verdachte werd ingesloten. Hij zal worden gehoord.

Groningen: wheelies en hard rijden kost motorrijder rijbewijs

De politie heeft vrijdagavond in de Sint Jansstraat het rijbewijs van een 20-jarige motorrijder uit Groningen ingevorderd. De politie constateerde met de videoauto dat de verdachte met zijn motor vanuit stilstand meerdere keren een wheelie maakte en de maximum snelheid op meerdere wegen negeerde. De snelheid liep op tot een snelheid van 94 km/uur op het Schuitendiep, terwijl op deze weg een snelheidslimiet geldt van 50 km/uur. De snelle rijder werd uiteindelijk gecontroleerd in de Sint Jansstraat. Daar moest de man zijn rijbewijs inleveren. De politie maakt proces-verbaal op voor het verkeersgevaarlijke rijgedrag van de motorrijder.

Groningen: politie houdt Stadjer aan voor meerdere feiten

In een woning aan de Hora Siccemasingel heeft de politie vrijdagnacht een 45-jarige man uit Groningen aangehouden. De Stadjer wordt ervan verdacht dat hij zijn 38-jarige zus in haar café aan de Van Lenneplaan heeft mishandeld. Ook zou hij meerdere vernielingen in het café hebben gepleegd. Ten slotte wordt de man ervan verdacht dat hij de vriend van zijn zus in bewoordingen met de dood heeft bedreigd. De verdachte werd ingesloten. Hij zal vandaag worden gehoord. De 45-jarige verklaarde een zakelijk conflict met zijn zus te hebben. De politie stelt een onderzoek in.

Niekerk: man gewond na val van ladder

Een 68-jarige man uit Niekerk is vrijdagmiddag in de Aldringastraat gewond geraakt na een val van een ladder. De man was met een buurman bij zijn woning bezig met werkzaamheden op een plat dak. Het slachtoffer stond met één voet op het dak en één voet op de ladder. Door man viel plotseling van het dak en ladder naar beneden. Hij werd met hoofdletsel naar het ziekenhuis gebracht. De politie heeft van het ongeval een rapportage gemaakt.

Leek: politie houdt vier mannen aan na bedreiging

De politie heeft vrijdagnacht op de Rodenburg vier mannen aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij een bedreiging van een 19-jarige man uit Leek. De verdachten, drie mannen van 17, 21 en 21 jaar uit Leek en een 21-jarige man uit Tolbert werden na het incident in een auto aangetroffen. Eén van de inzittenden, een 21-jarige Leekster, werd direct aangehouden voor bedreiging en mishandeling. De andere drie inzittenden moesten meerijden naar het politiebureau. Toen zij wegreden, zagen de agenten een mes op de grond liggen. Het scherpe voorwerp lag op de plek waar de auto net had stil gestaan. Ook zagen de dienders dat nog een ander voorwerp uit de auto werd gegooid. Het betrof een schede, die bij het aangetroffen mes hoort. Ook de drie andere mannen werden even later aangehouden en ingesloten. De politie stelt een nader onderzoek in. Beide voorwerpen werden in beslag genomen.

Stedum: eenzijdig ongeval met drank

De politie heeft vrijdagnacht een 23-jarige man uit Stedum aangehouden voor rijden onder invloed. De Stedumer reed samen met een 20-jarige dorpsgenoot in een auto op de Weersterweg. Volgens eigen zeggen was de 23-jarige de controle kwijt geraakt over het stuur, omdat hij voor een andere auto had moeten uitwijken. De auto belandde vervolgens in de sloot. De bestuurder bleek na een blaastest alcohol te hebben gedronken. Na de ademanalysetest op het politiebureau werd geconstateerd dat de verdachte 1,15 promille alcohol in zijn bloed had. De man mocht na verhoor het politiebureau verlaten. De auto werd beschadigd uit de sloot gehaald en afgesleept. De politie maakt proces-verbaal op.

Winschoten: alcomobilist moet rijbewijs inleveren

De politie heeft vrijdagnacht op de Burgemeester Schönfeldsingel een 32-jarige man uit Heiligerlee aangehouden voor rijden onder invloed. De verdachte werd in zijn auto gecontroleerd. Een blaastest wees uit dat hij mogelijk te veel alcohol had gedronken. Na de ademanalysetest op het politiebureau werd geconstateerd dat de verdachte 1,6 promille alcohol in zijn bloed had. De politie vorderde vervolgens zijn rijbewijs in. De man mocht na verhoor het politiebureau verlaten. De politie maakt proces-verbaal op.

Startenhuizen: automobilist met 2,6 promille achter het stuur

De politie heeft vrijdagnacht op de Karshofweg een 38-jarige man uit Woudbloem aangehouden voor rijden onder invloed. De politie reageerde op een melding dat een automobilist slingerend zou rijden en soms op de verkeerde weghelft reed. Uiteindelijk wist de politie de betreffende automobilist bij Startenhuizen te traceren. De man werd vervolgens in zijn gecontroleerd. Hij bleek moeilijk op zijn benen te kunnen staan. Een blaastest wees uit dat hij te veel alcohol had gedronken. Toen hem duidelijk werd gemaakt dat hij mee moest naar het politiebureau, werd hij tegendraads. Hij wilde achter het stuur plaatsnemen en in zijn auto wegrijden. Met lichte dwang konden de agenten de man aanhouden en meenemen naar het politiebureau. Na de ademanalysetest op het politiebureau werd geconstateerd dat de verdachte 2,6 promille alcohol in zijn bloed had. Bij navraag bleek dat de man zijn rijbewijs sinds 1999 ongeldig was verklaard. De 38-jarige mocht na verhoor het politiebureau verlaten. De politie maakt proces-verbaal op.