Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

A1 GP op Taupo, Nieuw Zeeland

Teleurstellend begin A1GP Nieuw Zeeland voor Ho-Pin Tung

'DIT IS BALEN'

'Dit is balen'. Met deze duidelijke woorden beoordeelde Ho-Pin Tung zijn 17e plaats na de twee kwalificatiesessies voorafgaande aan de Sprintrace en de Hoofdrace, die zondag worden verreden. Ging het in de vrije trainingen nog goed, in de kwalificatie voor de startplaats in de Sprintrace deed de afstelling van de auto van Team China hem de das om. 'En ik maakte zelf ook nog een foutje, maar over de hele linie maakte dat niet meer uit'.

Ho-Pin Tung zal zowel in Nieuw Zeeland als in Australië uitkomen voor Team China. 'In de vrije training op Taupo ging het best goed,' vertelt de coureur in een eerste reactie voor zijn website. 'Eerst 9e en later twee keer 12e gaf nog uitzicht op meer. Maar de veranderingen die aan de auto werden uitgevoerd waren geen verbeteringen.'

Taupo is een moeilijk, hobbelig circuit. Het vinden van een goede afstelling is lastig. Met de resultaten van zaterdag gaan de monteurs nu een lange nacht van hard werken in om de set-up van de auto weer geheel te veranderen. Ho-Pin: 'In de Sprintrace zal het lastig worden om in te halen, ik zal het moeten hebben van de Feature race. Er is snelheid genoeg, met een goede afstelling kan ik me naar voren vechten,' zegt de regerend Formule 3-kampioen strijdbaar.

Duitsland, met Nico Hulkenberg, zal van pole position van start gaan.

We houden u op de hoogte omtrent de sprint en feauture race met hopelijk beter nieuws.

Taupo, Nieuw Zeeland, zaterdag 20 januari 2007

----------

----------
Noot voor de redactie,