Gemeente Spijkenisse


Het Reizende Peuterfestival gaat ´op avontuur´

15 december 2006

Peuterfestival
Op zondag 21 januari doet Het Reizende Peuterfestival Theater de Stoep aan en nodigt alle peuters van 2 t/m 4 jaar uit om ´Op avontuur´ te gaan. Vorig seizoen kwamen er 777 (!) bezoeker(tje)s naar Theater de Stoep om te genieten van de verschillende voorstellingen en de theaterspeeltuin (alleen toegankelijk met een kaartje voor de voorstelling).

Dit keer neemt Het Reizende Peuterfestival de 2, 3 en 4 jarigen mee op een ontdekkingstocht met onbekende bestemming. Het programma bestaat uit een ochtend- en een middaggedeelte met verschillende speelse, mooie en bijzondere voorstellingen die aansluiten bij de belevingswereld van de peuter.

De foyer wordt tijdens het festival omgetoverd tot één groot onderwaterparadijs. De kleintjes kunnen zich verkleden als zeemeermin, zich laten schminken als onderzeemonster en zich in de boot met patrijspoorten laten fotograferen. Daarnaast kunnen de peuters door middel van eigen spel kennis maken met verschillende aspecten van theater.

Programma

Theaterzaal: 10.00 uur en 13.30 uur
Ageeth de Haan - Hou je Vast
Tijdens het zingen van een liedje struikelt Ageeth over een groot cadeau. Het is een mooi rood pak met een kaartje waarop staat: `voor Oma'. Natuurlijk wil Ageeth het cadeau naar haar jarige oma brengen, maar er is één klein probleempje: oma woont helemaal in Marokko. En dus volgt een gekke zoektocht vol verrassingen. Ageeth de Haan combineert een grappig verhaal met vrolijke, sprankelende zang. Ze wordt muzikaal begeleid door Frans Groen op contrabas, Wessel Coppes op gitaar en Vinsent Planjer op percussie. En natuurlijk doen de kinderen mee! Ze besturen de auto, stampen en klappen op de muziek en zingen uit volle borst met Ageeth mee! Volwassenen EUR 8,50 /kinderen EUR 7,--

Foyer boven: 10.10 uur en 13.40 uur
Kinderdanstheater Retteketet - Van wie is dit? (max. 80 plaatsen) Deze voorstelling is gebaseerd op het boek `Van wie zijn die sokken' van Sally Chambers en Shaheen Bilgrami. Het is een kleurrijke olo/bewegingsvoorstelling met weinig tekst, veel muziek en geluiden. De kinderen worden vanaf het begin bij de voorstelling betrokken en de laatste 20 minuten hebben ze een zeer actieve rol in het geheel. De was is gedaan. Alle kleren hangen te drogen aan de lijn. Maar van wie is toch die grijze grote broek? En van wie zijn die gevlekte sokken? En wat kunnen we met de waslijn doen als die leeg is? Misschien weten de kinderen het wel.
Volwassenen EUR 6,50 /kinderen EUR 5,--

Theaterzaal voor het podium: 11.30 uur en 12.30 uur Workshop Toren van Geluid - Muziek is twee geluiden tegelijk (max. 50 plaatsen)
Deze workshop is één groot geluidenfeest. Artistiek leider Bert van Bommel ontwikkelde dit nieuwe instrumentarium speciaal voor peuters en kleuters. Een actrice met twee grote kisten geluidsspeelgoed maakt samen met de kinderen muziek en speelt muzikale vraag- en antwoordspelletjes.
Op de grond heel veel houten instrumenten. "Wie wil er met mij meespelen?" "Jij bent de regen en ik ben de voetstappen." "En dan ben jij de timmerman."
Volwassenen EUR 5,-- /kinderen EUR 3,50

Rondom de voorstellingen kan er naar hartelust gespeeld worden en worden de kinderen verrast door de kapriolen van de muzikale zeeman Pagetti.

Het theater is van 09.15 tot 15.30 uur geopend. Het peuterfestival begint om 10.00 uur.

Theater de Stoep wenst u prettige feestdagen! Het theater is van 24 december 2006 t/m 0 4 januari 2007 gesloten.

Kassa-uren
Dinsdag t/m vrijdag van 16.00 tot 19.00 uur.
Zaterdag van 14.30 tot 16.30 uur.
En drie kwartier voor aanvang van een voorstelling.

Theater De Stoep
Groenoordweg 1
3201 LV Spijkenisse
tel: (0181) 652 200
e-mail: stoep@spijkenisse.nl