Stadsdeel De Baarsjes Amsterdam


PERSBERICHT

Amsterdam, 20 december 2006

Gratis cursus "Politiek Betrokken" in De Baarsjes

Verander uw buurt en begin daar vandaag mee. De deelraad van De Baarsjes betrekt bewoners actief bij de politiek. Daarom biedt het stadsdeel inwoners van De Baarsjes een gratis cursus 'Politiek Betrokken' aan. Als zij een goed plan hebben om de buurt te verbeteren dan kunnen zij daar nú iets aan doen.

In vijf avonden wordt uitgelegd hoe de lokale politiek werkt. Cursisten spreken met raadsleden, de Griffier en een actievoerder. Zo leren zij hoe ze onderwerpen op de politieke agenda kunnen krijgen. Aan het einde van de cursus dienen deelnemers een eigen burgerinitiatief in dat in de raadsvergadering wordt behandeld.

De eerste cursus Politiek Betrokken, begin 2006, leidde tot twee burgerinitiatieven. Een voorstel om de taken van parkeerbeheer uit te breiden en een voorstel voor een consultatiebureau voor ouderen. Het laatste voorstel is momenteel in behandeling bij de stadsdeelraad.

Inwoners van De Baarsjes kunnen zich voor de gratis cursus aanmelden vóór 12 januari 2007 op: griffie@baarsjes.amsterdam.nl, of Stadsdeel De Baarsjes, Antwoordnummer 46116, 1060 WB Amsterdam. Onder vermelding van naam, adres, e-mailadres en telefoonnummer. Meer informatie over de cursus: 020 - 58 92 431.

Locatie: Stadsdeelkantoor De Baarsjes, Baarsjesweg 224.

Data: 22 januari, 5 en 19 februari, 27 maart en 2 april

Tijd: 19.30 tot 22.00 uur

Organisatie: Stadsdeel in samenwerking met Instituut voor Publiek en Politiek

Voor de redactie

Aanvullende informatie:

Ruud Sjoerdsma: 06 171 444 71

r.sjoerdsma@baarsjes.amsterdam.nl