Ingezonden persbericht


Persbericht

Strategische samenwerking BancTec en Docutec op het gebied van de Digitale Postkamer

Eerste project van start gegaan bij gemeente Den Haag

Nieuwegein, 22 januari 2007 - BancTec, leverancier van Enterprise Content Management-oplossingen, en het Duitse Docutec AG zijn een strategische samenwerking aangegaan op het gebied van de Digitale Postkamer. Bij de gemeente Den Haag is eind 2006 het eerste project van start gegaan en hiermee heeft de samenwerking zijn eerste vruchten reeds afgeworpen. Doel van de samenwerking is de verankering van de digitale postkamer in de Nederlandse markt. Met de ondertekening van de overeenkomst is BancTec toegevoegd aan de gerenommeerde kring van gecertificeerde Docutec-partners.

Bij de gemeente Den Haag levert BancTec de oplossing - electronic mailroom genaamd - die uit de BancTec DocuScan 6000 en Docutec Xtract for Documents, geavanceerde software voor automatisch verwerken van binnenkomende documentstromen bestaat. Het is de eerste keer dat een gemeentelijke instelling dit BancTec-systeem inzet. Het systeem gaat draaien op de afdeling Registratie & Archief van de Gemeente Den Haag voor het verwerken van alle inkomende post en voor het digitaliseren van alle bestaande en komende dossieraanwas. Het systeem gaat documenten scannen en vervolgens classificeren op basis van 25 documenttypen, die worden doorgestuurd naar verschillende backofficesystemen.

BancTec richt zich op ondernemingen en organisaties die zich tot de Nederlandse top-200 rekenen en zich met name in de financiële-, overheids en openbaarvervoersector begeven. Als gecertificeerd Docutec-partner heeft BancTec onder andere oplossingen voor digitale postverwerking in zijn portfolio die zijn gebaseerd op Docutec Xtract for Documents. De oplossingen dekken de gehele procesketen af - van invoer, via classificatie, indexering en extractie, tot uitvoer.

Jan Duijsens, General Manager Benelux BancTec: "Steeds meer Nederlandse organisaties erkennen de voordelen van automatische postverwerking en willen passende technologie installeren. Docutec Xtracts for Documents is een sterke aanvulling op ons productportfolio op het gebied van de Digitale Postkamer, zodat we onze klanten een optimale oplossing voor digitale postverwerking kunnen aanbieden."

Directeur Docutec AG, Leo Vondenbusch: "Voor Docutec is de Digitale Postkamer van grote strategische waarde. In onze strategie speelt de Nederlandse benadering van de gezamenlijke Benelux-markt een centrale rol. De samenwerking is een belangrijke stap om onze groeistrategie in de Nederlandse markt te vervolgen. BancTec beschikt over veel expertise op het gebied van werkprocesoptimalisering in een documentomgeving en heeft een sterk team. Daarmee is het de juiste partner voor Docutec."

BancTec - Weverstede 17, 3431 JS Nieuwegein

Telefoon: 030 - 602 39 00. Internet: www.banctec.nl en www.banctec.co.uk

Over BancTec
BancTec biedt softwareoplossingen en diensten op het gebied van systeemintegratie en Business Process Outsourcing (BPO), die organisaties ondersteunen hun bedrijfskritische data- en papierintensieve processen te automatiseren en te stroomlijnen. Sinds de oprichting in 1972 zijn de BancTec-oplossingen wereldwijd al in meer dan 50 landen ingezet en worden minstens 50 miljoen documenten of items dagelijks geregistreerd en verwerkt door systemen van BancTec. De productreeks van BancTec combineert op unieke wijze flexibiliteit, schaalbaarheid en connectiviteit. Het biedt organisaties optimale mogelijkheden om de registratie, verwerking én verzending van hun elektronische en papieren document- en transactiestromen te automatiseren en te structureren. Naast de productreeks levert de organisatie ook hardwareoplossingen en service- en supportdiensten.