Ingezonden persbericht


Persbericht

Feestelijke opening en 'open dag' nieuwe Waddenhuis

Harlingen, 22 januari 2007

Burgemeester Scheffer van Harlingen en voorzitter Bikker van de Waddenvereniging openen dinsdag 23 januari het nieuwe kantoor van de vereniging. Na 35 jaar tussen de winkels aan de Voorstraat in Harlingen te hebben gewerkt, is de Waddenvereniging vlak voor kerst verhuisd naar een nieuw Waddenhuis, ook in Harlingen, op steenworp afstand van de veerboten naar Vlieland en Terschelling. Het nieuwe kantoor is de oude snoepjesfabriek 'Kraton', met uitzicht op de haven en het wad. Dit pand aan de Droogstraat 3 is het afgelopen half jaar intensief verbouwd tot een lichte, transparante en energiezuinige werkplek. De panden aan de Voorstraat worden verkocht.

Programma van de feestelijke opening is als volgt:

12.00 uur Verzamelen bij oude Waddenhuis, Voorstraat 16. 12.45 uur Start wandeling naar het nieuwe pand. 13.15 uur Voorzitter Bikker opent het nieuwe kantoor voor relaties van de vereniging. 15.00 uur Burgemeester Scheffer geeft startsein 'open dag' voor belangstellenden. 17.00 uur Einde programma.

Voor deze feestelijke dag is een speciale waddencatering samengesteld met duurzame waddenproducten.

Ook lanceert de Waddenvereniging deze dag haar geheel vernieuwde website www.waddenvereniging.nl. Voor wie wil is er tevens een stadswandeling met als thema de historische band tussen de stad Harlingen, de Waddenzee en de Waddenvereniging.

Bezoekadres wordt Droogstraat 3, 8861 SR Harlingen. Telefoonnummer blijft 0517-493693
Postadres blijft Postbus 90, 8860 AB Harlingen Mailadressen blijven eveneens ongewijzigd.