Politie Zaanstreek-waterland

Nieuwsberichten woensdag 24 januari 2007

Zaanstreek-Waterland, 24-01-2007

Met onder meer: ongevallen, baksteen en inbraak

Dodelijk ongeval

Volendam, dinsdag 23 januari 2007, 17:38 uur.

De politie onderzoekt een aanrijding waarbij een 76-jarige fietser uit Volendam om het leven is gekomen. De man fietste over de Julianaweg vanuit de richting Zeestraat in de richting van de Van Baarstraat. In dezelfde richting reed een bus van het streekvervoer die werd bestuurd door een 37-jarige vrouw uit Purmerend. Ter hoogte van de Foksiastraat sloeg de Volendammer plotseling linksaf. De buschauffeuze week scherp naar links uit maar kon niet voorkomen dat de fietser werd aangereden.

Beledigd

Purmerend, dinsdag 23 januari 2007, 09:35 uur.

Politieagenten die in Purmerend met een verkeerscontrole bezig waren werden door een scholier vanuit zijn klas luidkeels uitgescholden. De agenten hebben de 14-jarige jongen uit de klas gehaald en proces-verbaal opgemaakt wegens belediging. De schoolleiding en het ouderlijk gezag werden in kennis gesteld van het gebeuren. De politie maakt in geval van dit soort gedrag zo mogelijk altijd proces-verbaal op.

Aanrijding met drank op

Landsmeer, dinsdag 23 januari 2007, 19:42 uur.

De politie heeft een 40-jarige automobilist uit Landsmeer aangehouden als verdachte van het rijden onder invloed en veroorzaken van een aanrijding. De man kwam uit de richting van Amsterdam rijden in de richting van den Ilp. Nabij de kruising Dorpsstraat met het Noordeinde reed hij bij een wegversmalling tegen de auto van een tegenligger. Uit een ademanalyse aan het bureau bleek dat de man bijna vier maal de maximaal toegestane hoeveelheid alcohol op had. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en hij werd na verhoor in vrijheid gesteld.

Ontzegging

Zaandam, dinsdag 23 januari 2007, 14:55 uur.

De politie heeft een 55-jarige automobilist uit Purmerend aangehouden omdat hij reed terwijl hem de rijvaardigheid door de rechter was ontzegd. De man werd als bestuurder van een bestelauto op het Rustenburg gecontroleerd. Hij kon geen rijbewijs overleggen en bij controle van de computerbestanden bleek dat de man een ontzegging had. Hij werd na verhoor heen gezonden.

Baksteen

Zaandam, dinsdag 23 januari 2007, 15:18 uur.

De politie heeft een 44-jarige Zaandammer aangehouden als verdachte van een poging tot diefstal van een fiets. Na een melding door een oplettende burger zagen agenten op de Walvisstraat de man gebogen over een fiets staan en met een baksteen op het slot slaan. De verdachte, een bekende van de politie, werd hierop ingerekend en aan het bureau ingesloten. Hij werd na verhoor in vrijheid gesteld en de politie zal trachten de eigenaar van de fiets zijn eigendom terug te bezorgen.

Drugs

Zaandam, dinsdag 23 januari 2007, 20:24 uur.

Een 41-jarige Zaandammer is door de politie aangehouden als verdachte van overtreding van de Opiumwet. De man werd aan de kant gezet omdat hij zonder gordel reed. In de auto werden enkele wikkels met vermoedelijk verdovende middelen aangetroffen. De man ging er vandoor maar kon na een snelle sprint alsnog worden aangehouden. Hierbij gooide de man een envelop in het water met daarin, naar later bleek, nog grote en kleine wikkels. De verdachte werd ingesloten en in verzekering gesteld en de wikkels werden in bgeslag genomen.

Frontale aanrijding

Zaandam, woensdag 24 januari 2007, 13:14 uur.

De politie onderzoekt een frontale aanrijding tussen twee automobilisten op de Dr. H. G. Scholtenstraat. Een 49-jarige vrachtwagenchauffeur uit Oosthuizen reed vanuit de richting van woonwijk 't Kalf in de richting van de Paltrokstraat. Ter hoogte van het sportpark Jagersveld kwam uit tegenovergestelde richting een bestelbusje dat werd bestuurd door een 44-jarige Zaandammer. Om onbekende reden kwam het voertuig van de Zaandammer op de linkerbaan en reed frontaal op de vrachtauto. De brandweer heeft het slachtoffer uit zijn bestelbusje geknipt en hij is, na stabilisatie door het per helikopter ingevlogen traumateam, per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De zwaar beschadigde voertuigen werden door een bergingsbedrijf afgevoerd.

Inbraak woning

Purmerend, dinsdag 23 januari 2007, 21:39 uur.

De politie stelt een onderzoek in naar een inbraak in een hoekwoning aan Bali. Men is binnengekomen door op een aanbouw te klimmen en een raam op de bovenverdieping open te breken. Uit een slaapkamerkast werd een kluisje gesloopt dat vervolgens is meegenomen. De inbraak moet hebben plaatsgevonden tussen 's ochtends negen uur en 's avonds half acht. Getuigen hebben rond half zes twee Noord-Afrikaans ogende mannen zien lopen die zich wat verdacht gedroegen in de buurt van de woning. De afdeling Forensische Opsporing stelt een sporenonderzoek in.

Brand

Purmerend, woensdag 24 januari 2007, 04:50 uur.

De politie stelt een onderzoek in naar een brand in een boxengang aan het Cavaljeplein. In een hoek stonden drie papiercontainers te branden waardoor een hevige rookontwikkeling ontstond. De brandweer heeft de brand geblust. Enkele woningen van de flat liepen rookschade op doordat bewoners in de haast hun woning te verlaten de deuren open hadden laten staan. Er is niemand gewond geraakt.