Gasunie

Gezamenlijk persbericht van Gasunie, provincie Groningen, gemeente Groningen en VROM

UITNODIGING AAN DE PERS

Effectievere overheid door één loket

Gemeenten, provincie, VROM en N.V. Nederlandse Gasunie tekenen samenwerkingsprotocol

Op woensdag 24 januari a.s. om 17.30 uur tekenen het ministerie van VROM, de provincie Groningen, de Vereniging Groninger Gemeenten, N.V. Nederlandse Gasunie en enkele andere betrokken overheidsinstanties een samenwerkingsprotocol, waarin zij verklaren vergunningsprocedures te zullen vereenvoudigen door het gebruik van één loket. Hierbij zijn aanwezig: wethouder Visser van de gemeente Groningen, Commissaris van de Koningin Hans Alders, gedeputeerde Henk Bleker van de provincie Groningen en lid Raad van Bestuur Gasunie, Eric Dam.

Het loket heet het Coördinatiepunt Overheden Groningen (COG) en is in oktober 2005 ingesteld als pilot. Daaruit is gebleken dat vergunningverlening via één loket resulteert in een efficiënte en effectievere organisatie van vergunningverlening, van het toezicht en een veilige ruimtelijke inpassing van het gastransportsysteem van Gasunie. Voorheen waren tientallen verschillende instanties betrokken bij vergunningaanvragen.

Het loket kan als voorbeeld dienen voor samenwerking tussen de overheid en andere partijen. Gasunie is ervan overtuigd dat alle betrokkenen hiermee groot voordeel behalen en dat het loket landelijk navolging verdient.

Groningen, 22 januari 2006


---




Gasunie