Politie Haaglanden

persberichten 24 januari

Haaglanden, 24-01-2007

Veroorzaker geluidsoverlast gaat uit zijn dak
Den Haag - Een 40-jarige Hagenaar werd op 24 januari om 0.40 uur vreselijk boos toen twee politieagenten bij hem aanbelden. Tijdens hun surveillance hoorden de politiemensen harde muziek uit de woning van de Hagenaar komen. De verdachte gooide meerdere malen de deur dicht voor de neus van de agenten en opende deze dan weer. Hierbij uitte hij ernstige bedreigingen tegen de agenten en hield hij zijn linkerhand dreigend achter zijn rug. Toen een van de politiemensen zag dat de Hagenaar geen vuurwapen in zijn hand had, werd de man met behulp van toegesnelde agenten - hevig tegenstribbelend - geboeid naar het politiebureau afgevoerd.
Duur vest

Den Haag Een 34-jarige Hagenaar is dinsdag 23 januari omstreeks 16.35 uur door de beveiliging van een grote kledingzaak aan de Grote Marktstraat aangehouden omdat hij de winkel wilde verlaten met een vest zonder te betalen. De man kreeg hiervoor een proces verbaal van 220,- en heeft het vest aan de winkel terug moeten geven.

Onder invloed op drie wielen

Den Haag Een 66-jarige Hagenaar is woensdag 24 januari omstreeks 03.10 uur aangehouden op de Hoefkade omdat de man kort daarvoor in verboden richting van het verkeer in de Koningsstraat reed. Bij controle bleek het voertuig niet gekeurd te zijn en was een van de banden lek. De adem van de man rook ook sterk naar alcohol. Hij blies aan het bureau 675 ugl en kon zijn rijbewijs direct inleveren.

Auto inbreker aangehouden

Den Haag De politie hield in een portiek aan de Hoefkade woensdag 24 januari om 04.00 uur een 40-jarige Hagenaar aan als verdachte van auto-inbraken. Een getuige betrapte de man en belde de politie die hem op basis van het signalement kon aanhouden. Bij zijn fouillering troffen agenten diverse goederen aan waaronder een autoradio. Een onderzoek moet uitwijzen of de goederen uit opengebroken autos afkomstig zijn.
Fietsendief thuis aangehouden

Den Haag - Een 16-jarige jongen uit Den Haag is op 23 januari om 18.50 uur in zijn eigen schuur betrapt met een gestolen fiets. Na een melding dat de jongen een gesloten fiets had opgetild en meegenomen naar zijn woning namen politieagenten een kijkje. In de schuur vonden zij de jonge verdachte met de gestolen fiets en een slijptol. De jongen is aangehouden.
Rijden onder invloed

Wassenaar Een politieagent zag een 38-jarige automobiliste uit Voorburg op dinsdag om 20.00 uur nogal slingerend rijden op de Stoeplaan. De Voorburgse verkeerde onder invloed van alcohol en blies aan het bureau 345 ugl. De vrouw krijgt hiervoor een proces-verbaal.

Politie ontmantelt hennepkwekerijen

Leidschendam De politie heeft op dinsdag 23 januari meerdere hennepkwekerijen ontmanteld. In een woning aan de Damlaan troffen agenten apparatuur voor een hennepkwekerij aan. Tevens bleek dat het zegel van de energievoorziening in de meterkast was verbroken. De politie hield een 44-jarige Leidschendamse is aan voor de diefstal van stroom. In een woning aan de St. Bonifaciusstraat troffen agenten 401 hennepplanten aan. Ook hier bleek sprake van illegale stroomafname. Doordat de leidingen op amateuristische wijze waren aangelegd ontstond een zeer gevaarlijke situatie. Alle apparatuur is inbeslaggenomen en vernietigd. Vier mannen en een vrouw, in de leeftijd van 25 tot 44 jaar, zijn aangehouden. De politie maakt proces-verbaal op. Politie Haaglanden wijst nadrukkelijk op het gevaar van illegale kwekerijen. In veel gevallen is er sprake van illegaal stroomgebruik wat leidt tot zeer brandgevaarlijke situaties. Heeft u vermoedens van een kwekerij bij u in de buurt dan vraagt de politie nadrukkelijk contact op te nemen met Bureau Leidschendam-Voorburg via 0900-8844. Anoniem bellen met de meldlijn Meld Misdaad Anoniem kan uiteraard ook. Het nummer is 0800-7000.

Man trapt agent in gezicht

Voorburg Een politieagent die vanmorgen 24 januari om 03.15 uur een ruzie in een woning aan de Prins Hendrikstraat trachtte te sussen raakte daarbij gewond aan zijn gezicht. De 23-jarige agent liep op verzoek van de bewoonster naar de bovengelegen etage omdat daar een kindje aan het huilen was. De vrouw durfde zelf niet meer de trap op. Op het moment dat de agent naar boven ging rende de 38-jarige man de agent achterna en raakte met hem in gevecht. Hij trapte daarbij de agent in zijn gezicht. Politieagenten wisten de agressieve man aan te houden.

Rijswijker steelt groenten en fruit

Voorburg Een 53-jarige Rijswijker wist op dinsdag 23 januari omstreeks 11.00 uur in een onbewaakt ogenblik meerdere kratten groenten en fruit mee te nemen uit de koelcel van een supermarkt, gevestigd aan de Koningin Julianalaan. Een medewerker van de supermarkt betrapte de man en belde de politie. De Rijswijker krijgt een proces-verbaal. Hij moet zich op korte termijn voor de rechter verantwoorden voor meerdere diefstallen.

Suikerwafels te koop

Voorburg Een 16-jarige jongen uit Zwijndrecht bedacht zich op dinsdag 23 januari omstreeks 18.15 uur geen moment toen hij een politiebiker zag naderen. De jongen ventte suikerwafels deur aan deur in de Laan van Swaensteijn. Hij liet de doos met handel uit zijn handen vallen en zette het op een lopen. De fietsende politieman had hem echter al snel te pakken en liet de jongen overbrengen naar het politiebureau waar hij een proces-verbaal voor venten zonder vergunning kreeg. De suikerwafels werden in beslaggenomen.
Sprintje eindigt in ziekenhuis

Rijswijk Een 17-jarige Hagenaar trachtte dinsdag 23 januari om 22.00 uur op de Steenvoordelaan een leeftijdgenoot middels een hardloopwedstrijdje te verslaan. De wedstrijd kreeg echter vlak voor de finish een onverwacht einde omdat de twee jongeren met elkaar in botsing kwamen waarbij de Hagenaar tegen een lantaarnpaal liep. De onfortuinlijke hardloper werd met hoofdletsel vervoerd naar een ziekenhuis.

Minihennepkwekerij met zware gevolgen

Naaldwijk Politieagenten die dinsdag 23 januari om 10.00 uur een bezoek brachten aan een terrein aan de Hoge Noordweg hielden een 36-jarige inwoner uit de Lier aan. De agenten kregen een melding van een hennepkwekerij in een caravan op het terrein. In de caravan troffen zij inderdaad een minikwekerij aan met 26 hennepplanten. De 36-jarige bewoner kon met de agenten mee nadat bleek dat hij nog een hechtenis van 358 dagen tegoed had.
Politie zoekt getuigen overval

Delft Politie Haaglanden is op zoek naar getuigen van een overval op Vandaag, dinsdag 23 januari, omstreeks 14:40 uur werd een dame in haar woning "overvallen" door twee mannen. Een bewoonster van de Bikolaan verrichte enkele handelingen bij een pinautomaat aan de Bikolaan. Hierna liep zij terug naar haar woning. Circa 30 minuten later belde er iemand aan. De vrouw vroeg via de intercom wie er was. Er kwam echter geen reactie. Aangezien zij op het punt stond om weg te gaan opende zij haar voordeur. Direct hierop werd de voordeur opengeduwd. Er kwamen twee mannen de woning binnen en vroegen geld. Na de overval vertrokken de mannen met wat geld van de vrouw in onbekende richting. Mogelijk dat iemand iets vreemds heeft gezien bij de pinautomaat aan de Bikolaan. Signalement van de verdachten is als volgt; blanke mannen in de leeftijd van 30-40 jaar. Een opvallend detail is dat een van de verdachten een camel/kakikleurige baseballpet droeg met de rode letter A op de voorzijde. De andere verdachte had een piercing (ringetje) in zijn rechterwenkbrauw. De man met de piercing was vrij fors/gespierd en had een Haags accent. Heeft u informatie die de politie kan helpen met het onderzoek? Belt u dan met de politie in Delft, via 0900-8844. Bellen met Meld Misdaad Anoniem kan via 0800-7000. Rijden zonder rijbewijs

Delft Politieagenten hielden dinsdag 23 januari om 09.30 uur een 42-jarige Rotterdammer aan op de Provincialeweg. De man reed zonder rijbewijs. Een 27-jarige Delftenaar overkwam hetzelfde. Ook hij reed zonder rijbewijs. Tevens was de APK van zijn auto verlopen.

Winkeldief vergeet legitimatie

Delft Een 16-jarig meisje pleegde dinsdag 23 januari om 13.50 uur een winkeldiefstal bij een bedrijf aan de Krakeelpolderweg. Na de diefstal vergat de 16-jarige echter haar tas met legitimatiebewijs en kwam terug om die op te halen en tevens haar excuses te maken vanwege de diefstal. Het winkelpersoneel accepteerde haar excuses maar droeg haar wel over aan de politie omdat het al de tweede keer was dat zij een winkeldiefstal pleegde.

Vernielers lopen tegen de lamp

Delft Twee minderjarige jongens (15 en 16) liepen dinsdag 23 januari om 14.00 uur alsnog tegen de lamp Een beveiligingsmedewerker herkende de jongens die dinsdag 22 januari enkele TL-buizen hadden vernield in de parkeergarage aan de Zuidpoort. Hij belde direct de politie en volgde de jongeren de stad door tot aan de Oostpoortbrug waar agenten de twee jongens aanhielden. Aan het bureau bekende het tweetal de vernielingen. Beiden kregen na overleg met hun ouders een Halt-verwijziging.

Vrouw vernielt voordeur

Delft Een 32-jarige inwoonster uit Delft vernielde dinsdag 23 januari om 16.00 uur de ruit van een voordeur van de dagopvang aan de Oostsingel. De vrouw trapte uit boosheid tegen de deur waarbij een ruit sneuvelde. Politieagenten hielden de vrouw aan. Aangezien de vrouw een crimineel verleden heeft besloot de Officier van Justitie dat de verdachte donderdag 25 januari wordt voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Fietsverlichtingscontrole

Delfgauw Tijdens een fietsverlichtingscontrole aan de Zuideindseweg op dinsdag 23 januari tussen 07.15 en 08.00 uur kregen dertien fietsers een proces-verbaal. Een 28-jarige Pool reed ook zonder licht. Aangezien de man niet over een vaste woon- of verblijfplaats beschikte moest hij deze bekeuring direct betalen.

Einde tekst

Dit is een persbericht van Politie Haaglanden. Voor nadere informatie kunt u terecht bij Wim Hoonhout, 070-4244930. Voor meer informatie over Politie Haaglanden: www.politie.nl/haaglanden. Kijk ook eens op www.hoeveiligismijnwijk.nl en op de jongerensite www.therulez.nl Het korps geeft ten minste elke twee weken een digitale nieuwsbrief uit waarin informatie wordt gegeven over actualiteiten, beleid, controles en andere wetenswaardigheden. U kunt zich hierop abonneren via de website.