Gemeente Langedijk


24 januari 2007

U komt toch ook naar het dorpsdebat?

Het eerste dorpsdebat is achter de rug. Koedijk had de primeur. Maandagavond 22 januari verzamelden burgemeester, wethouders, gemeentesecretaris en inwoners van Koedijk zich in de Rietschoot voor een dorpsdebat. Morgen, donderdag 25 januari, komen burgemeester en wethouders nog naar De Schelvis te Zuid-Scharwoude en op maandag 29 januari naar Celavie te Oudkarspel. Broek op Langedijk volgt op woensdag 31 januari met een dorpsdebat in het Trefpunt. De volgende dag, donderdag 1 februari, is het dorpsdebat in De Burg te Noord-Scharwoude. En tenslotte vindt op maandag 5 februari een dorpsdebat plaats in De Geist in Sint Pancras.

De avond wordt verzorgd door de gemeente en de toegang is uiteraard vrij. Aanmelden is niet nodig, de deur staat voor iedereen open. De dorpsdebatten beginnen op alle locaties om 20.00 uur. Vanaf 19.45 staat de koffie en thee klaar. Na een welkomstwoord door de burgemeester en uitleg over het doel en de opzet van de avond, houden de vier wethouders ieder een korte inleiding. Zij bezien vanuit hun portefeuille de zaken en projecten die in uw dorpskern spelen. Hierna is het woord aan de inwoners. In een open dialoog onder leiding van burgemeester Cornelisse kunnen de aanwezigen vragen stellen of hun mening ergens over geven. Na een korte pauze met koffie en thee volgt een tweede ronde met een open dialoog. De collegeleden zullen proberen om direct een antwoord te geven op alle vragen. Mocht het antwoord niet direct te geven zijn, dan nemen zij de vraag mee naar het gemeentehuis. Om 22.15 uur eindigt het dorpsdebat.

Van het verloop van de avond worden geen notulen gemaakt. Een verslag van de gestelde vragen en de bijbehorende antwoorden wordt geplaatst in de gemeentelijke uitgave Langedijk informeert.