Politie Limburg-Noord

Politiebureau Weert scoort hoog bij buurtbewoners
Datum: 25-01-2007
Tijd bericht: 17:10
Plaats: Weert
Het politiebureau aan de Kasteelsingel in Weert kwam als één van de drie beste Nederlandse politiebureau's naar voren tijdens de Altus Bezoekersweek, die in het najaar plaatsvond. Het politiebureau scoorde het hoogst als het gaat om de ontvangst van het publiek.
De score werd donderdag 25 januari bekendgemaakt door de Europese Directeur van Altus Global Alliance, Mevr. F. Hofstee
- van der Meulen, tijdens een bezoek aan het politiebureau in Weert.

Het korps deed mee aan de internationale politiebezoekersweek tussen 29 oktober en 4 november. In deze week bezochten zo'n 1000 buurtbewoners ruim 400 politiebureau's in 23 landen wereldwijd. In Nederland deden 16 politiebureau's mee aan de Bezoekersweek.

In Midden-Limburg kwamen buurtbewoners bij de bureau's in Weert en Roermond op bezoek. Werving van bezoekers verliep via Altus Global Alliance die per regio scholen, buurthuizen en verenigingen benaderden om mee te doen. Via lokale, regionale en landelijke media meldden zich ook burgers aan en daarnaast hebben een vijftal maatschappelijke welzijnsinstellingen geholpen bij het samenstellen van bezoekersgroepen.

De bezoekers vulden na afloop van het bezoek een vragenlijst in, die in alle 23 landen hetzelfde is, waardoor een internationale vergelijking mogelijk is. De vragenlijst bestaat uit 20 vragen die gaan over:

- ontvangst van het publiek,

- materiële staat van het bureau,
- gelijke behandeling van bezoekers,
- transparantie en toezicht, en
- omstandigheden cellencomplex

De bezoekersweek werd georganiseerd door Altus Global Alliance, een organisatie die zich internationaal inzet voor openbare veiligheid en rechtvaardigheid (www.altus.org).