Ingezonden persbericht


DNA - De Noordzeekanaal Alliantie

UITNODIGING VOOR DE PERS

Verkiezingsdebat

Provinciale Staten Noord-Holland

Donderdag 25 januari

Op 7 maart 2007 gaat Nederland naar de stembus voor de verkiezingen van de Provinciale Staten. Voor veel ondernemers is de provincie als regelgever minder bekend dan rijk, gemeente of zelfs Europa. Toch heeft de provincie grote invloed op het functioneren van het regionaal bedrijfsleven. Beslissingen op het gebied van ruimtelijke ordening, milieu, infrastructuur en verkeer en vervoer worden vaak op provinciaal niveau genomen. Daarnaast is de provincie partij in bijvoorbeeld de lobby over de aanleg van de tweede zeesluis bij IJmuiden en de uitbreiding van Schiphol.

Hoe denken de politieke partijen over de ontwikkelingen in het Noordzeekanaalgebied? Wat voor plannen hebben de politici voor de omgeving van bedrijven? Om dat te weten te komen, organiseren de Ondernemersvereniging ORAM, FED IJmond, Ondernemersvereniging Zaanstad en Veban - verenigd in De Noordzeekanaal Alliantie DNA - het

Provinciale Verkiezingsdebat

Datum/tijdstip: Donderdag, 25 januari 2007 van 12.00 tot 14.00 uur

Locatie: Afvalzorg, Nanuera 1 te Assendelft, pal aan het Noordzeekanaal

Het debat belooft een levendige discussie te worden tussen de lijsttrekkers van de politieke partijen in Noord-Holland. Deelnemers zijn:

Jaap Bond (CDA)

Peter Visser (PvdA)

Cornelis Mooij (VVD) (vervangt Ton Hooijmaijers)

Harmen Binnema (GroenLinks)

Dago Wellink (SP)

Het programma is als volgt:

12.00 uur Ontvangst met broodje

12.30 uur Opmaat door prof.dr. P. Tordoir, hoogleraar economische geografie aan de UvA: Hoe kunnen we de economische potenties van het Noordzeekanaalgebied tot ontwikkeling brengen in harmonie met de eisen van wonen en recreëren? Wat wordt van de provinciale politiek verwacht?

12.40 uur Verkiezingsdebat. De politici zullen een discussie voeren aan de hand van stellingen die worden ingeleid door de voorzitters van de organiserende ondernemersverenigingen.

14.00 uur Afsluiting met koffie

Indien u het debat wilt bijwonen, zou u dan een reply op deze e-mail willen sturen.

----------
Voor nadere informatie, kunt u contact opnemen met:

Mike Schellart, communicatieadviseur ORAM

Tel. 020-5301477 / 06-12161071

E-mail: schellart@oram.nl

----------