Gemeente Son en Breugel


Mijlpaal bereikt in samenwerking tussen Nuenen en Son en Breugel.

Er is een nieuwe mijlpaal bereikt in de samenwerking tussen de buurgemeenten Son en Breugel en Nuenen, namelijk de directe koppeling van beide computernetwerken door middel van een glasvezelkabel. Hierdoor hebben de twee gemeentes voortaan één gezamenlijk computernetwerk. Nu de koppeling van de computernetwerken gerealiseerd is, worden ook de twee teams van systeembeheerders samengevoegd tot één beheerteam voor beide organisaties.

De samenvoeging van de netwerken is uitvloeisel van de intentieverklaring tot samenwerking, die burgemeester en wethouders van Nuenen en Son en Breugel eind 2005 hebben ondertekend. In deze intentieovereenkomst is formeel vastgelegd dat de gemeentes op een groot aantal terreinen intensief samenwerken.

Een van de speerpunten in die samenwerking is Informatisering en Automatisering. Sinds de ondertekening is de samenwerking op dit gebied steeds nauwer geworden, met de huidige koppeling als resultaat.

De voordelen van deze koppeling zijn:
kostenbesparing door gezamenlijk inkopen en implementeren van nieuwe systemen;
kwaliteit verhogen door kennis te bundelen;
kwetsbaarheid reduceren doordat na de gezamenlijke implementatie (van dezelfde sys-temen) makkelijker tijdelijke capaciteit aan elkaar kan worden geleverd.

Waar voorheen alles tweemaal werd ingekocht, hoeft dat door het samenvoegen van de computernetwerken nog maar eenmaal te gebeuren. Onderhoudscontracten hoeven maar eenmaal te worden afgesloten. De besparingen worden voor een deel vertaald naar snellere en functioneel betere systemen. Dit komt ten goede aan de gebruikers en klanten.