HITT

Persbericht

Luuth van der Scheer treedt terug als CEO van HITT NV

Apeldoorn, 25 januari 2007 ­ Drs. Luuth van der Scheer heeft in overleg met de Raad van Commissarissen van HITT NV besloten per de komende Algemene Vergadering van Aandeelhouders op 21 februari aanstaande terug te treden als Chief Executive Officer van HITT.
Aan deze beslissing liggen persoonlijke omstandigheden ten grondslag. Om die reden hebben de Raad van Commissarissen en Luuth van der Scheer in goed overleg besloten uit elkaar te gaan. Van der Scheer is bereid gevonden tot uiterlijk 1 september 2007 als adviseur aan de vennootschap verbonden te blijven."Luuth heeft in de afgelopen zeven jaar een belangrijke bijdrage geleverd aan de positionering van HITT. Wij zijn hem erkentelijk voor zijn betrokkenheid en de bijdrage die hij heeft geleverd", zegt Mr Dick Sinninghe Damsté, voorzitter van de Raad van Commissarissen. De directie van HITT bestaat thans uit één statutair directeur, Luuth van der Scheer, en twee niet- statutair directeuren. Drs. Rob Boswijk wordt op de Algemene Vergadering van Aandeelhouders op 21 februari aanstaande voorgedragen om de taken en verantwoordelijkheden van Luuth van der Scheer als statutair directeur voorlopig over te nemen. De directie bestaat verder uit Ir John H.M. van Asperen, financieel directeur. De Raad van Commissarissen verwacht op afzienbare termijn in de vacature ontstaan door het vertrek van de heer Van der Scheer te kunnen voorzien. Rob Boswijk werd per 1 juli van dit jaar benoemd tot Chief Commercial Officer in de directie van HITT nv en algemeen directeur van HITT Traffic, de grootste dochtermaatschappij. In die functie was hij reeds verantwoordelijk voor het operationele management en het verder uitbouwen van de commerciële activiteiten van HITT. Luuth van der Scheer was sinds juli 2000 CEO van HITT nv. Contact voor de media:
Margaret van Kempen, telefoon 070 346 3760 of gsm 06 53 805 856

Profiel HITT
HITT is een vooraanstaand speler in de wereldwijde nichemarkt voor verkeersbegeleiding- en navigatiesystemen. De door HITT ontwikkelde technologie leidt tot hogere veiligheid, betere doorstroming en aanzienlijke besparingen in infrastructuur en logistiek. De activiteiten van HITT bestaan uit het ontwerpen en verkopen van verkeersbegeleidende systemen voor lucht- en scheepvaart en hydrografische en navigatiesystemen. Verkeersbegeleidende systemen omvatten `Air Traffic Control' dat zich richt op verkeer op luchthavens; `Vessel Traffic Management' op verkeer op binnen- en buitenwateren; `Technical Services' op onderhoud van kennis en systemen bij klanten en `haven management systemen' op beheersing van inzet en afrekening van middelen en diensten in havens. Hydrografische en navigatiesystemen omvatten `Hydrographic survey systems' voor het maken van digitale onderwater terreinmodellen; `precision navigation systems' voor beloodsing en ondersteuning bij afmeren en offshore constructiewerkzaamheden; `navigation systems' voor de visserij en automatische identificatie AIS en `AIS Live.com' dat via het internet scheepsinformatie verspreidt aan geinteresseerden. HITT levert software producten, ondersteunende diensten en neemt integrale projecten aan. Als

projectverantwoordelijke levert HITT alle benodigde systeemelementen zoals sensoren, communicatieapparatuur en computers. Na de installatie voorziet HITT in het jarenlange onderhoud van de systemen.


---- --