Gemeente Bronckhorst

Raad stemt in met aankoop grond nieuwe gemeentehuis Bronckhorst in Hengelo Gld.

Op 25 januari jl. stemde de gemeenteraad van Bronckhorst in met de aankoop van grond aan de Elderinkweg in Hengelo Gld. voor de bouw van het nieuwe gemeentehuis van Bronckhorst (percelen L 415 en L 1141, grotendeels). Het nieuwe gemeentehuis komt vlakbij het zwembad.

Op dit moment heeft de gemeente Bronckhorst een tijdelijke huisvesting in het gemeentekantoor aan de Banninkstraat in Hengelo Gld. De locatie is met een artikel 17 WRO gerealiseerd. Dit houdt in dat er maximaal vijf jaar (zonder verlengings-mogelijkheid) gebruik gemaakt kan worden van de locatie. Daarnaast is het realiseren van gedeeltelijke nieuwbouw of geleidelijke vervanging van het noodgebouw aan de Banninkstraat niet geschikt gebleken.

Met de beoogde plek aan de Elderinkweg denkt de stuurgroep een goede locatie gevonden te hebben, die gemakkelijk bereikbaar is voor klanten en medewerkers. Door de ligging aan de rondweg is het een locatie die goed 'gezien' kan worden. Een belangrijk voordeel van deze locatie is ook dat de parkeerplaatsen zowel voor gemeentehuis als sportpark elkaar kunnen aanvullen. De combinatiefunctie.

Het is de planning dat de gemeentelijke organisatie in de tweede helft van 2009 naar de nieuwe locatie verhuist.

Hengelo Gld., 25 januari 2007

Voor meer informatie over dit bericht kunt u contact opnemen met Margreet Arends, afdeling communicatie, tel. (0575) 75 04 70.


---- --