Nederlands Instituut voor Zorg en Welzijn

Jeugdzorg in onderzoek

Congres over jeugdzorg
26 januari 2007 in de Meervaart in Amsterdam

Op initiatief van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport vindt op 26 januari 2007 de derde editie van het congres Jeugdzorg in Onderzoek plaats. Jeugdzorg in Onderzoek is een jaarlijks congres over (wetenschappelijk) onderzoek in de jeugdzorg en wordt georganiseerd door NIZW Jeugd.

Dit keer staan de professional en effectiviteit centraal. Hoe kan de professional de zorg effectiever maken? Welke bagage kennis en competenties heeft hij daarvoor nodig? En wat is hierover bekend uit onderzoek? Te denken valt aan aspecten als een gedegen opleiding van de hulpverlener, het gebruik van valide en betrouwbare instrumenten en het gebruik van wetenschappelijke kennis over effectieve interventies.

Het programma van het congres wordt, naast twee plenaire lezingen, voor het grootste deelte gevuld met workshops en posterpresentaties.

Doelgroep
Jeugdzorg in Onderzoek:de professional en effectiviteit is bedoeld voor onderzoekers, staf- / beleidsmedewerkers en managers werkzaam in of voor de jeugdzorg (zowel jeugdhulpverlening, jeugdbescherming, jeugd-ggz en zorg voor licht verstandelijk gehandicapte jeugdigen) en beleidsmedewerkers van provinciale en landelijke overheden.

Kijk voor meer informatie en voor inschrijven en aanmelden van bijdragen op: http://www.jeugdzorg.nl/inonderzoek.

Jeugdzorg in Onderzoek is een initiatief van het ministerie van VWS en wordt georganiseerd door NIZW Jeugd. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met NIZW Jeugd, Wieneke Bruinsma, telefoon (030) 230 65 33 , e-mail w.bruinsma@nizw.nl, of de afdeling Communicatie, telefoon (030) 230 64 51, e-mail pers@nizw.nl.

Vanaf 1 januari 2007 vormt NIZW Jeugd samen met de afdeling Jeugd van het NIZW International Centre het Nederlands Jeugdinstituut / NJi. Voor meer informatie http://www.nederlandsjeugdinstituut.nl

NIZW
Postbus 19152
3501 DD Utrecht
(030) 230 63 11