Politie Hollands Midden

Datum: 26 januari 2007

Leiden Poging beroving De politie heeft aangifte opgenomen van een poging tot beroving. Een 40 jarige vrouw uit Leiden deed aangifte nadat drie jongens, op donderdag 25 januari, rond 20.40 uur, het gemunt hadden op haar tas. De vrouw fietste over de Broekweg, in de richting van het Veluwemeer. Zij was ter hoogte van de brug met het Molenaarspad toen zij drie jongens voorbij fietste. Een van de jongens probeert haar tas af te pakken. De vrouw weet haar tas vast te houden en begint hard te gillen. Zij komt door de ruk aan haar tas ten val. De verdachte zet het op een lopen in de richting van het Centraal Station. De andere twee jongens vragen nog hoe het met de vrouw gaat en lopen vervolgens weg in de richting van de Kopermolen. Agenten hebben een zoekactie in de omgeving gehouden maar troffen geen verdachten meer aan. De politie heeft een onderzoek ingesteld en vraagt getuigen die de drie jongens eerder in de buurt van de Broekweg hebben gezien zich te melden bij de politie van Leiden Noord via 0900-8844.

Leiden Aanhouding na doorrijden na aanrijding De politie heeft op donderdagavond 25 januari een 50 jarige Leidenaar aangehouden in Zoeterwoude. De man was eerder op de avond betrokken bij een aanrijding op het kruispunt van de Lammenschansplein/ Voorschoterweg/ Europaweg. Na de aanrijding was hij doorgereden. De automobiliste, een 34 jarige Leiderdorpse, waarop hij gebotst was, had zijn kenteken genoteerd. Getuigen konden vertellen waar de man heen gereden was. De politie trof de man in een woning in Zoeterwoude aan. Hij werd aangehouden wegens het doorrijden na een aanrijding en overgebracht naar het politiebureau. Hij verklaarde dat hij onder invloed van drank was en geen geldig rijbewijs had. Zijn rijbewijs was eerder ongeldig verklaard omdat hij onder invloed van alcohol achter het stuur had plaatsgenomen. De politie maakt proces-verbaal tegen de man op. De automobiliste hoefde niet naar het ziekenhuis en kon haar weg vervolgen

Bergambacht Babbeltruc De politie heeft aangifte opgenomen van een vrouw op leeftijd uit Bergambacht. De portemonnee was uit haar woning gestolen door een man die via een smoes de woning was binnengekomen. Op donderdag 25 januari, rond 17.30 uur, werd er bij haar woning aan de Jasmijnstraat op de ruit getikt. De vrouw deed de voordeur open. Er stond een man voor de woning die vroeg of hij even mocht bellen omdat hij zijn eigen huis niet binnen kwam. In de woning werd hem de telefoon gewezen. De eerste keer dat hij belde werd er niet opgenomen. Hij vroeg om een telefoongids om het telefoonnummer van zijn broer op te zoeken. De bewoonster pakte de telefoongids. De man bladerde even in de telefoongids, maar zei dat hij het nummer van zijn broer niet kon vinden. Vervolgens ging hij er vandoor. De bewoonster kwam er later achter dat haar portemonnee was weggenomen. De politie waarschuwt voor alle vormen van babbeltrucs en vraagt bewoners terughoudend te zijn bij het binnenlaten van vreemden, hou onbekende, onaangekondigde gasten buiten de deur.

--- einde berichten ---
---

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459326



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --