Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport
Persbericht ministerraad
26 januari 2007
GEHAKT MINDER VET
Het toegestane vetgehalte in gehakt wordt verlaagd. Dit heeft het kabinet
besloten op voorstel van minister Hoogervorst van Volksgezondheid, Welzijn
en Sport. Met dit besluit wil het kabinet een nieuwe stap zetten in de
strijd tegen overgewicht en ongezonde verzadigde vetten. Tegelijkertijd
wordt op deze manier de onduidelijkheid in de wetgeving over het toegestane
vetpercentage in gehakt weggenomen. Het kabinet wil een verlaging van het
maximaal toegestane vetgehalte van 35 naar 25 procent voor gehakt. Het
percentage van mager gehakt moet omlaag van 20 naar 15 procent.
Dit staat in het wetsvoorstel tot wijziging van het Warenbesluit Vlees,
Gehakt en Vleesproducten. De ministerraad heeft ermee ingestemd dat het
wetsvoorstel voor advies aan de Raad van State zal worden gezonden. De
tekst van het wetsvoorstel en van het advies van de Raad van State worden
pas openbaar bij indiening bij de Tweede Kamer.
RVD, 26.01.2007
Ministerie van Algemene Zaken