Siemens

Persbericht

0701.888

Den Haag, vrijdag 26 januari 2007

Siemens investeert in veiligheidssector met overname van Novotec Engineering

De Siemens divisie Building Technologies heeft het Duitse bedrijf Novotec Engineering overgenomen en daarmee haar positie in de groeiende markt voor veiligheidsoplossingen en systemen verder versterkt. Novotec is een toonaangevende ontwikkelaar van software voor managementsystemen die worden gebruikt voor de beveiliging van openbare ruimten,verkeerssystemen en vitale infrastructuur. De overnameprijs is niet bekend gemaakt.

Novotec Engineering GmbH, gevestigd in St. Wolfgang nabij München, is gespecialiseerd in regeltechniek en werkt al jaren samen met Siemens bij de ontwikkeling van meldkamerinformatiesystemen voor onder meer politie en brandweer, hulpdiensten en andere alarmcentrales. De onderneming realiseerde in 2005 met 20 medewerkers een omzet van enkele miljoenen euros. Ongeveer 80 procent daarvan was afkomstig van activiteiten buiten Duitsland.

In 2005 bedroeg het totale marktvolume van software voor de alarmering en aansturing van interventiediensten zon 100 miljoen euro, bij een jaarlijkse groei van meer dan 5 procent.

Het voornaamste product van Novotec Engineering is het softwarepakket ELS/GEOFIS. Deze applicatie verbindt centrales van onder meer politie, brandweer en ambulancedienst in een netwerk, evenals centrale bewakingsposten van particuliere beveiligingsbedrijven. Dit zorgt ervoor dat personeel efficiënt wordt

Siemens Building Technologies combineert binnen één onderneming producten en systemen voor de beveiliging en automatisering van gebouwen, is actief als dienstverlener en systeembouwer, alsmede als aanbieder van producten voor deze gebieden. Deze divisie van het Siemens-concern, die onderdeel is van Siemens Schweiz AG in Zürich, behaalde in het boekjaar 2006 (ultimo 30 september) een omzet van circa 4,8 miljard euro. Siemens Building Technologies heeft momenteel in 51 landen circa 28.000 medewerkers in dienst. Voor meer informatie zie: www.sbt.siemens.com

Inlichtingen voor de redactie:
Persvoorlichting Siemens Nederland, Bernard H. Bos Telefoon: 070 - 333 2325
E-mail: bernard.bos@siemens.com
Voor dit bericht en alle andere Siemens persberichten zie: www.siemens.nl/persinfo