Dienstenbond CNV

CAO onderhandelingen supermarkten begonnen
26-01-2007

Vorige week hebben werkgevers en CNV Dienstenbond met elkaar gesproken over de wederzijdse voorstellenbrieven. Inhoudelijk is er niet onderhandeld, maar alleen toegelicht welke voorstellen wij met welke argumenten hebben opgenomen. Onze voorstellen zijn bij u bekend, onderstaand vindt u in hoofdlijnen de voorstellen van werkgevers.


* Werkgevers willen de CAO vergaand vereenvoudigen en de CAO leesbaarder maken

* Afhankelijk van de mate waarin werkgevers hun uitgangspunten hebben kunnen realiseren, willen zij een loonsverhoging
* Werkgevers willen een meerjarige CAO

* Artikelen over ADV willen werkgevers wijzigen
* Artikelen over de toeslagen op zon- en feestdagen willen werkgevers wijzigen

* Arbeid op bijzondere uren moet besproken worden
* Werkgevers willen afspraken over tijdsparen schrappen
* Gezamenlijk kosten dragen van de instroom in de WIA
* Werkgevers zijn van mening dat de kosten die het gevolg zijn van privé-omstandigheden niet geheel voor rekening zouden moeten komen van de werkgever

* Artikelen waarin onderscheid gemaakt wordt naar leeftijd moeten aangepast worden

* Schrappen van de schadevrijrijdenregeling
* Integreren van het slagerspersoneel in de CAO

U merkt dat de voorstellen van werkgevers erg algemeen en weinig concreet zijn. CNV Dienstenbond heeft dan ook gevraagd om ruim voor het volgende overleg concrete voorstellen voor de voorgestelde wijzigingen te hebben, zodat wij weten waar het over gaat. Het is jammer dat dat al niet gebeurd is.

Half februari zullen de echte onderhandelingen starten. Uiteraard krijgt u daar bericht van. De ambitie van werkgevers en CNV Dienstenbond is om er voor het verlopen van de huidige CAO uit te zijn met de nieuwe CAO. Dat wil zeggen dat wij ernaar streven om voor 1 april aanstaande een akkoord te hebben.

Echter, onderhandelen voor goede arbeidsvoorwaarden doen wij voor onze leden. Zij bepalen hun eigen voorwaarden bij CNV Dienstenbond Echter, niet-leden profiteren daar ook aan mee. Dat kan toch niet? Maak uw ongeorganiseerde collega lid met de bon op de achterkant. Samen staan we sterker!

Voor vragen en/of opmerkingen over deze Info, kunt u contact opnemen met uw bestuurder, Fedde Monsma. Telefoon: 023 5651052 of e-mail: f.monsma@cnvdibo.nl