Ingezonden persbericht

SmartSym.nl lanceert softwareportal voor Symbian-smartphones Eerste Nederlandstalige softwareshop voor Nokia en Sony Ericsson

Amsterdam, Berlin, 26 januari 2007 - Envi.con, de grootste Europese aanbieder van software voor smartphones en pda's, opent vandaag de eerste Nederlandstalige softwareportal voor Symbian-gebruikers. De website is bedoeld voor bezitters van een smartphone van Nokia, Sony Ericsson en andere toestellen met het Symbian-besturingssysteem. Voor het eerst kunnen Nederlandse en Vlaamse gebruikers in hun eigen taal software zoeken, uitproberen en kopen.

SmartSym.nl biedt software voor alle Symbian-varianten, waaronder Nokia S60, Nokia Communicator (S80) en UIQ, bekend van de Sony Ericsson P800, P910 en andere modellen. Klanten hoeven niet te weten op welke variant hun mobieltje draait: ze kiezen simpelweg hun toestel uit een lijst en krijgen meteen een lijst met geschikte software te zien. SmartSym.nl garandeert dat de software uitvoerig is getest en op het betreffende toestel werkt.

SmartSym.nl biedt een groot aanbod van mobiele software, waaronder games, woordenboeken, agenda-uitbreidingen, navigatiesoftware en Office-toepassingen. De softwareshop bevat vrijwel alle populaire toepassingen die voor Symbian zijn uitgebracht.

Net als bij de reeds eerder geopende Europese softwareportals in Duitsland, Engeland, Frankrijk en Italië zijn productomschrijvingen en ondersteuning volledig in de eigen taal. SmartSym.nl biedt meerdere betaalmethoden aan en rekent af in euro's. De Nederlandse iniatiefnemers van Smartsym.nl hebben eerder succesvol vergelijkbare softwareportals voor Windows Mobile (www.pocketland.nl) en PalmOS (www.pdassi.nl) gelanceerd.

"De Nederlandse website SmartSym.nl is een belangrijke stap op weg naar uitbreiding in nog meer Europese landen", zegt Roland Heuberger, directeur van van envi.con, het moederbedrijf van SmartSym.nl. "Na het openen van Symbian-portals in Duitsland, Frankrijk, Groot-Britannië en Italië zijn we blij dat we de Nederlandse en Vlaamse gebruikers nu ook een grote keuze aan Symbian-software kunnen aanbieden."

Klanten kunnen vanaf heden terecht op http://smartsym.nl.

PR-contact:
Smartsym.nl
presse@smartsam.de
http://smartsym.nl