Gemeente Rotterdam

Themabezoek Rotterdams College Pact op Zuid

Op vrijdag 26 januari stelt het college van burgemeester en wethouders zich op de hoogte van de voortgang van het Pact op Zuid, het grootschalige investeringsprogramma ruim ¤ 1 miljard in Rotterdam-Zuid van gemeente, deel­gemeenten en woningbouwcorporaties. Vertegenwoordigers van de media zijn van harte uitgenodigd hierbij aanwezig te zijn.

Tijdens het werkbezoek van het college worden de highlights van het programma en de projecten voor 2007 uiteengezet. Verder maken mensen uit de praktijk duidelijk welke kansen gebiedsgericht werken biedt. Het programma start om 9.00 uur in het Art Hotel aan de Mijnsherenlaan 9 met een toelichting op het hotelconcept door manager de heer Mataheru. Daarna volgen drie presentaties over onder meer werk en onderwijs door Karin Schrederhof (programmamanager Pact op Zuid), Henk Oosterling (Erasmus Universiteit Rotterdam) en Peter van Bergen (basisschool Christofoor).

Na de koffiepauze komen aan het woord André de Groot (OntwikkelingsBedrijf Rotterdam) over het project Economische Kansenzones, Martien Kromwijk (Woonbron) over de positieve gevolgen van de komst van de SS Rotterdam naar Rotterdam-Zuid en Koos Hanenberg (Now&Wow) over de Creative Factory. In dit laatste project verrijst op de tiende verdieping van de graansilo, locatie van de internationaal toonaangevende nachtclub Now&Wow, een bedrijfslocatie voor jonge ondernemers in de creatieve industrie. De ochtend wordt afgesloten met een lunch in restaurant Solo aan het Afrikaanderplein 2, een werkgelegenheidsproject in de Eat&Meet Afrikaanderwijk dat wordt toegelicht door Jenny Schakelaar van Vestia Rotterdam Feijenoord.

Indien u aanwezig wenst te zijn bij (een deel van) het programma, dient u zich van te voren aan te melden bij Ria van der Linde: e-mail r.vanderlinde@bsd.rotterdam.nl of tel. 417 23 29.

noot voor de redactie/