Time : 09:38:55
Date : 22 December 2006
Sender Name: VPR Consult. bvba

Kroatië is gastland op het 29ste Internationaal Vakantiesalon Antwerpen. Een gastvrij onthaal voor iedere vakantieganger!

Het is zeker niet de eerste keer dat Kroatië te gast is op het Internationaal Vakantiesalon in Antwerpen, maar als gastland beleeft het land wel een première!. Trouwe bezoekers van de beurs weten dat ze op de stand van Kroatië terechtkunnen voor interessante informatie over een al even interessant land. Dat zal dit jaar niet anders zijn, alleen zal het land deze keer zijn gastvrijheid promoten van op de centrale eregaststand in Zaal 4 van Antwerp Expo.

Kroatië is een relatief klein land, maar een ware schatkamer op het vlak van cultureel erfgoed, natuurpracht en gastronomie. Bovendien is het land ook voor de sportieve en avontuurlijke reiziger puur genieten! De gastvrije Kroaten verwelkomen bezoekers met open armen; van Zagreb tot Osijek, van Opatija tot Split en Dubrovnik. Of u nu komt om te genieten van de natuur of van de lekkere lokale gerechten, voor de sportieve avonturen of culturele ontdekkingen; Kroatië heeft het allemaal!

De natuur: variatie troef!
Kroatië heeft een bosrijke kust met tal van eilanden. Ook de uitgestrekte groene weides met rotsmuurtjes bepalen het prachtige uitzicht. De berggebieden worden getooid door uitgestrekte, onaangetaste bossen. Romantische meren, snelle rivieren en pittoreske bergdorpjes, maar ook vervaarlijke rotspartijen met gapende afgronden en diepe canyons creëren een uniek uitzicht. De open vlaktes van het Kroatische laagland herbergen grote moerasgebieden, terwijl de omliggende heuvelachtige streken met hun wijngaarden en middeleeuwse kastelen het landschap vervolledigen. Kroatië telt maar liefst 450 beschermde natuurgebieden, waartoe ook de acht prachtige nationale parken behoren.

De cultuur: waardevol erfgoed!
Het Kroatische culturele erfgoed bestaat uit talloze monumenten die behoren tot de meest waardevolle Europese kunstscheppingen. De vermenging van verschillende cultuurkringen in het verleden resulteerde in tal van karakteristieke cultuurmonumenten. De kathedralen, kloosters en klokkentorens van Kroatië typeren de verscheidenheid van het land; je vindt er zowel renaissance- en antieke invloeden, als barokke en Romaanse bouwwerken. Maar ook monumentale steden als Split, Dubrovnik en Trogir verdienen zeker een bezoekje.

De gastronomie: smakelijk!
Elke regio in Kroatië heeft zijn overheerlijke specialiteiten. Niet alleen tijdens het zomerseizoen, maar het hele jaar door kan de reiziger onder de parasols van de typische markten alle inheemse producten vinden die de Kroatische gastronomie tot een ware attractie maken. Een ongelooflijke variëteit aan gerechten en dranken biedt ook de fijnproever een heerlijk verblijf! Van schapenkaas tot Slavonische salami, van lamsvlees en zeevruchten tot walnotenbrood; er is voor elk wat wils.

Ook de productie van lekkere, gesorteerde wijnen behoort tot de eeuwenoude traditie van het land.

Het avontuur: sportief ontspannen!
De gevarieerde natuur is de ideale setting voor het beoefenen van heel wat avontuurlijke, maar ook rustige sporten. Wandelen en klimmen, mountain biken en paardrijden, speleologie en ballonvaren: onder, op en boven de grond is er een ruim sportief aanbod. En ook voor wie de voorkeur geeft aan het water, biedt Kroatië veel faciliteiten om te kajakken, te raften, te duiken en te vissen. Voor een onvergetelijke zeiltocht kan men terecht in één van de talloze jachthavens verspreid over de volledige lengte van de Kroatische Adriatische kust.


---
29ste editie van het Internationaal Vakantiesalon Antwerpen Gastland Kroatië
Van vrijdag 26 januari t.e.m. woensdag 31 januari 2007. Antwerp Expo - Jan Van Rijswijcklaan 191 - 2020 Antwerpen Alle dagen open van 10.00 tot 18.00 u
!!! Nocturnes op vrijdag 26 en dinsdag 30 januari: open van 12.00 tot 21.00 u !!!

---