Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Amsterdam, 18 januari 2007

Jim de Groot en het Matangi Kwartet geven voorproefje liedjesprogramma Je ouwe tante houdt er ook wel van

Muzikant Jim de Groot en het Matangi Kwartet toeren met hun liedjesprogramma Je ouwe tante houdt er ook wel van volgend seizoen langs de Nederlandse theaters. Als voorproefje is een concertante versie van dit programma op vrijdag 26 januari om 22:00 uur te horen en te zien in Theater Bellevue in Amsterdam.

Je ouwe tante houdt er ook wel van bevat Nederlands repertoire uit het begin van de vorige eeuw, dat nog niets aan glans heeft verloren. Onze popmuziek en cabaret zijn uit dit materiaal ontstaan. Jim de Groot en de Matangi's halen het stof van de opnames van toen en brengen de liedjes fris, modern en eigentijds.

Jean-Louis Pisuisse, Louis Davids, Eduard Jacobs, ze komen allen aan bod. Waar vroeger piano, Spaanse gitaar en orgeltjes de boventoon voerden, maken deze jonge musici gebruik van strijkers, gitaar, bas en drums.

Zang en gitaar: Jim de Groot
Matangi kwartet: Maria-Paula Majoor (viool), Daniel Torrico Menacho (viool), Karsten Kleijer (altviool) en Arno van der Vuurst (cello) Bas: Sebas Wolfensberger
Slagwerk: Henk van der Schalk

Kaarten via de kassa van Theater Bellevue, T 020 5305301 Zie voor meer kaartverkoopinformatie: www.theaterbellevue.nl of www.grootwitteveen.nl

----------