Politie Limburg-Noord

Politie vordert rijbewijzen in

Datum: 26-01-2007
Tijd bericht: 14:35
Plaats: Roermond/Swalmen
Tijdens de surveillance met de video-auto signaleerden politiemensen van het Verkeershandhavingsteam donderdagmiddag een 24-jarige automobilist uit Swalmen. Die reed in een Golf GTI met een gemiddelde snelheid van 142 km/u. over de rijksweg N280. De auto werd aan de kant gezet en de bestuurder kreeg te horen dat zijn rijbewijs werd ingevorderd. Hij bleek de auto waarin hij reed nog maar één uur in zijn bezit te hebben.

Ook een 30-jarige inwoner van Tegelen moest donderdagmorgen zijn rijbewijs bij de agenten van het Verkeershandhavingsteam achterlaten.
Tijdens zijn rit over de Streekweg bij Reuver haalde de man de surveillancewagen in, waarna de agenten hem volgden. Hij haalde verschillende malen auto's in, overschreed daarbij voorsorteervakken, verdrijvingsvlakken en negeerde het inhaalverbod. Dit wordt naar de officier van justitie gezonden, die beslist wanneer de man dit terug krijgt. De man reed met een gemiddelde snelheid van 136 km/u. over de Rijksweg Noord, terwijl 80 km/u is toegestaan. Hij werd staande gehouden en zijn rijbewijs werd ingevorderd.