Gemeente Enschede

Spetterende voorstelling Hogeland-Noord

Op zaterdag 27 januari staat een veertigtal bewoners uit Hogeland-Noord op de planken in een voorstelling à la de "Mooi weer De Leeuw-show". Ze laten hun creatieve talenten zien door middel van muziek, zang, dans, circus en gedichten.

De voorstelling begint zaterdag om 14.00 uur in het gebouw van de Nationale Reisopera aan de Perikweg 97. De zaal is open om 13.30 uur. Iedereen is welkom tijdens dit Muziektheater Spektakel. De toegang is gratis.

De show is een coproductie van wijkbewoners, het projectteam Buurt in Actie, speeltuin 't Hoogeland en De Zuiderspeeltuin. Theatergroep De Nieuwe Koning begeleidt en presenteert het programma.

De uitvoering
Een veertigtal bewoners heeft twee maanden lang geoefend. Een greep uit het programma:
o Volwassenenkoor brengt het Hogeland-Noord lied ten gehore; o Kinderen vertonen diverse circusacts onder begeleiding van Circus Tijdgeest;
o Streetdance door kinderen;
o Er worden filmpjes getoond die de afgelopen maanden van bewoners in de wijk zijn gemaakt;
o Er is een doorlopende filmvoorstelling van alle Buurt in Actieprojecten die de afgelopen twee jaar zijn gerealiseerd; o Er worden gedichten voorgedragen;
o Bezoekers kunnen het Stadskaartspel spelen;
o Er is een veiling van de kunstwerken die de kinderen eerder dit jaar tijdens het Kinderkunstproject hebben gemaakt.

Met deze theatershow neemt Buurt in Actie op een feestelijke manier afscheid van de wijk Hogeland-Noord. Na twee jaar wordt het stokje in stadsdeel Centrum doorgegeven aan de wijk 't Getfert.

24 januari 2007