Gemeente Roermond

Sieradenparade van start in Stedelijk Museum Roermond

Vanaf zondag 28 januari a.s. is er voor de tweede keer de Sieradenparade in het Stedelijk Museum Roermond. Galerie Ra, topgalerie voor hedendaagse sieraden uit Amsterdam, laat in de expositie 'Radiant - 30 jaar Ra' actueel en ouder werk zien van een keur van binnen- en buitenlandse sieraadontwerpers. Chequita Nahar koos werk van de beste oud-studenten van de Academie voor Beeldende Kunsten te Maastricht uit voor de expositie NECK'LACE'.

Eigentijdse sieraadkunst De expositie 'Radiant - 30 jaar Ra' laat actueel en ouder werk zien van 60 kunstenaars, die verbonden zijn aan Galerie Ra. De galerie werd in 1976 geopend door Paul Derrez en heeft zich sindsdien ontwikkeld tot een internationaal centrum voor eigentijdse sieraden. NECK'LACE' is een expositie van een selectie alumni sieraadontwerpers van de afgelopen 10 jaar aan de afdeling sieraad- en productvormgeving van de ABK te Maastricht. Chequita Nahar stelde de expositie samen en vroeg de oud-studenten om hun visie op het collier als sieraad te vertalen met 'lace' (weefsel) als uitgangspunt.

De Sieradenparade is een evenement dat in het teken staat van hedendaagse sieraadvormgeving. Het wordt iedere vier jaar georganiseerd in Roermond. De Sieradenparade 2007 is een samenwerking tussen Centrum voor de Kunsten, Stedelijk Museum Roermond en de Academie voor Beeldende Kunsten te Maastricht.

In het kader van de Sieradenparade vindt er op zaterdag 14 april een Sieradenbeurs plaats in het museum en van 18 april t/m 29 april de expositie 'Sieraad voor de school' met de beste sieraden door leerlingen van het basisonderwijs.

Opening op zondag 28 januari om 15.00 uur De opening vindt plaats op zondag 28 januari 2007 om 15.00 uur. Wim Kemp, wethouder van cultuur, opent de exposities. Paul Derrez, eigenaar van Galeria Ra te Amsterdam, licht zijn expositie 'Radiant - 30 jaar Ra' toe. Chequita Nahar, coördinator afdeling sieraad- en productvormgeving bij de Academie voor Beeldende Kunsten te Maastricht, licht haar expositie NECK'LACE' toe.

Exposities 'Radiant - 30 jaar Ra' en NECK'LACE' Sieradenparade in het Stedelijk Museum Roermond 28 januari t/m 29 april 2007 Stedelijk Museum Roermond, Andersonweg 4, 6041 JE Roermond T 0475 - 333496
E museum@roermond.nl
W www.museum.roermond.nl Geopend: dinsdag t/m vrijdag 11 -17 uur; zaterdag, zondag en 9 april 14 - 17 uur
Gesloten: maandag, 18, 19 en 20 februari en 6 en 8 april Publicatiedatum: 16.01.2007 Bijgewerkt: 16.01.2007