Politie Gelderland-Zuid

Bewoner betrapt inbrekers en achtervolgt ze

Nijmegen, 28-01-2007 o Zaterdagavond belde een bewoner aan de Dobbelmanweg de politie dat hij zojuist drie woninginbrekers had overlopen en hen samen met een getuige, die hij onderweg was tegengekomen, achtervolgde. Agenten gingen erheen.

Helaas waren de drie jongens ter hoogte van de Weezenlaan/Leeuwstraat uit het zicht geraakt. Net op het moment dat de politieagenten hun verhaal aanhoorden zag een getuige één van de jongens weer lopen. Deze jongen, van 16 jaar uit Nijmegen, werd aangehouden en is inmiddels in verkering gesteld.

Tijdens de achtervolging via onder meer de St. Hubertusstraat, Rendierstraat en Wolfstraat zouden de jongens enkele voorwerpen hebben weggegooid. Een getuige is samen met de politie de route teruggegaan. Diverse goederen werden voor sporenonderzoek door de Technische Recherche veiliggesteld. 'En route' zagen de ageten nog een raam van een kelderbox open staan. Hiervan wordt onderzocht of dit om een inbraakpoging gaat. De bewoner van de Dobbelmanweg heeft aangifte gedaan van woninginbraak. Door het ingooien van een ruit hebben de daders zich toegang tot de woning verschaft.

De politie heeft een nader onderzoek ingesteld. Er zal nog een buurtonderzoek gehouden worden.

Wie heeft de (drie) jongens gezien?
Ook is de politie op zoek naar meer getuigen. Wie heeft vrijdagavond tussen ongeveer 19:00 uur en 20:30 uur in de omgeving van de Dobbelmanweg of op de vluchtroute richting de Hazenkamp één of meer van de jongens gezien? of iets bijzonders opgemerkt? Getuigen kunnen informatie doorgeven via telefoonnummer 0900-8844. (08)