Politie Gelderland-Zuid

Twee letselongevallen door gladheid

Beuningen/Nijmegen, 28-01-2007 o Zaterdagmorgen vonden er in de regio twee letselongevallen plaats ten gevolge van de gladheid.
* Nijmegen
Rond 08:45 uur vond er op de Sophiaweg/Groesbeekseweg een aanrijding plaats waarbij drie auto's betrokken waren. Een 31-jarige Nijmeegse bestuurster reed over de Sophiaweg, vanuit de richting van de Pauluslaan, en remde af omdat het wegdek daar afloopt en er ijzel lag. Hierdoor gleed haar auto door en botste op de bestelauto van een 54-jarige Nijmegenaar die voor rood stond te wachten. Direct hierna kwam een 50-jarige automobiliste ook de Sophiaweg naar beneden gereden en gleed ook - na remmen - door tegen de auto van de 54-jarige. Een 10-jarig jongetje dat bij de 31-jarige vrouw in de auto zat liep snijwonden op en is met een ambulance naar het UMC St Radboud gebracht. De vrouw zelf had pijn op de borst. De 50-jarige Nijmeegse is, eveneens voor pijn op de borst, onderzocht in het Radboud. Verkeersongevallenanalyse heeft sporenonderzoek en technisch onderzoek gedaan.
* Beuningen
Een 50-jarige inwoner van Horssen raakte omstreeks 09:00 uur op de Van Heemstraweg gewond nadat hij met zijn bromfiets onderuit was gegaan vanwege de gladheid. Hij liep vermoedelijk rug- en nekletsel op en is per ambulance naar het Radboud overgebracht. (08)