Politie Haaglanden

Persberichten van 28 januari

Haaglanden, 28-01-2007

Verwarde bewoner barricadeert huis
Den Haag Een bezorgde Hagenaar meldde vrijdagavond 26 januari rond 19.30 uur aan de politie dat hij zijn 52-jarige buurman al geruime tijd niet meer in zijn woning aan de Fluitenbergstraat had gezien. De buurman zou zeer verward zijn en lijden aan wanen. Agenten die op deze melding reageerden, troffen de voordeur van de woning gebarricadeerd aan. Nadat zij met behulp van een hoogwerker van de brandweer een kijkje in de woning hadden genomen, zagen zij allemaal draden door de woning lopen. Omdat het vermoeden bestond dat de draden boobytraps waren, kwamen specialisten van de ploeg Wapens en Terreur ter plaatse. Ook deze specialisten vertrouwden de situatie in de woning niet en riepen de hulp van de Explosieven Opruimingsdienst (EOD) in. Na een grondig onderzoek besloot de EOD om de voordeur van de woning eruit te blazen. Voordat dat gebeurde, werden eerst de negen omliggende woningen ontruimd. Voor tien bewoners werd de eerste opvang geregeld in een nabijgelegen verzorgingshuis op de Loevesteinlaan. De eerste poging om de deur eruit te blazen mislukte, maar na de tweede poging ging de voordeur eruit. De EOD stelde een onderzoek in de woning in en daarbij werden geen explosieven aangetroffen. Wel troffen medewerkers van de EOD veel elektronica en knipperende led-lichtjes aan. De bewoner was niet in zijn woning aanwezig. De politie stelt nog een nader onderzoek in naar de bewoner.

Man lichtgewond bij steekpartij
Den Haag Een 34-jarige man uit Den Haag is zaterdagochtend 27 januari om 01.45 uur gewond geraakt bij een steekpartij op de Leyweg. Het slachtoffer had eerder die nacht in een café ruzie gekregen met een 42-jarige man uit Den Haag. Volgens getuigen was het slachtoffer de aanstichter van deze ruzie en werd hij na de vechtpartij het café uitgezet. Daarna stapte het slachtoffer in een taxi bij de taxistandplaats op de Leyweg. Terwijl het slachtoffer in de taxi zat, werd hij door de 42-jarige gestoken. Het slachtoffer is met een hoofdwond vervoerd naar het ziekenhuis. De politie stelt een onderzoek in.

Hennepkwekerij
Den Haag In een woning aan het Rederserf trof de politie zaterdagavond 27 januari om 20.13 uur een hennepkwekerij aan. Bij de politie waren meerdere meldingen binnengekomen over een zware henneplucht die uit de woning kwam. Toen agenten in de woning een kijkje namen, zagen ze dat de drie slaapkamers waren omgebouwd tot hennepkwekerij. In totaal namen de agenten 1091 hennepplanten en de apparatuur in beslag.

Rijden zonder rijbewijs
Den Haag Een 30-jarige automobilist uit Den Haag dacht zaterdagmiddag 27 januari rond het middaguur de politie te slim af te zijn door hard weg te rijden toen ze hem wilden controleren. De agenten zagen de automobilist rijden en omdat zijn auto nogal wat gebreken vertoonde, wilden ze hem controleren. De automobilist weigerde mee te werken en reed met hoge snelheid via de 1e de Riemerstraat en de Veenkade naar de Waldeck Pyrmontkade. Hier negeerde de automobilist tot twee keer toe het rode verkeerslicht. Uiteindelijk werd hij op de Alexander Gogelweg staande gehouden. Toen bleek waarom hij er vandoor was gegaan, de automobilist had geen rijbewijs.

Man bijt verkoper in vinger
Den Haag Omdat een 51-jarige Hagenaar niet snel genoeg werd geholpen naar zijn zin, ontstond zaterdagmiddag 27 januari om 13.15 uur een vechtpartij in een rijwielhandel aan de Apeldoornselaan. Tijdens de vechtpartij beet de 51-jarige Hagenaar een 41-jarige medewerker van de winkel in zijn vinger. De medewerker liep hierdoor een diepe snee in zijn vinger op die in het ziekenhuis behandeld moest worden. De verdachte werd ingesloten.

Inbreker aangehouden
Den Haag Een 25-jarige Hagenaar is zondagochtend 28 januari om 07.20 uur op de Noordpolderkade aangehouden als verdachte van een inbraak. De politie kreeg een melding dat een man in een leegstaande woning aan het inbreken was. Agenten die op deze melding reageerden, hielden de verdachte in de omgeving van de woning aan. In de woning was een radiator van de wand gehaald en klaargezet om mee te nemen.

Jongens vernielen lantaarnpaal
Den Haag Vier Hagenaars, in leeftijd variërend van 13 tot 17 jaar, zijn zaterdagavond 27 januari op het Anna Blamanplein aangehouden voor vernieling. De politie kreeg omstreeks 20.25 uur een melding dat vier jongens een lantaarnpaal vernielden en hielden de jongens even later op het plein aan.

Verdovende middelen
Den Haag Een oplettende medewerker van een horecagelegenheid aan de Prinsegracht zag zondagochtend een 31-jarige man uit Heinenoord - die een feest bezocht - drugs gebruiken in de toiletten. De bezoeker werd aangehouden en overgedragen aan de politie. In zijn fouillering werden twee ponypacks aangetroffen.

Jeugdige autokrakers aangehouden
Leidschendam Het alarm van zijn auto alarmeerde vrijdagmiddag 26 januari een 37-jarige man uit Leidschendam vrijdagmiddag. De man had zijn auto geparkeerd bij het Grashof en toen hij het autoalarm hoorde, ging hij poolshoogte nemen. Toen hij bij zijn auto kwam, zag hij vier jongens weglopen. Verder zag hij dat de jongens in zijn auto hadden ingebroken. De man gaf een goed signalement op, waarna de politie korte tijd later vier Hagenaars, in leeftijd variërend van 14 tot 17 jaar, aanhield.

Jongens vernielen autos
Voorburg Oplettende burgers spraken zaterdagochtend 27 januari om 00.40 uur surveillerende agenten aan over het feit dat zij op de Prinses Mariannelaan hadden gezien dat drie jongens autos en verkeerszuilen vernielden. De agenten gingen direct naar de opgegeven locatie en troffen daar twee vernielde autos aan. Even verderop zagen zij de drie jongens uit Den Haag, Rijswijk en Delfgauw, in leeftijd variërend van 17 tot 20 jaar, lopen. De drie werden aangehouden. De politie wil graag nogmaals praten met de twee oplettende burgers die de melding doorgaven. Zij worden verzocht contact op te nemen met Bureau Leidschendam-Voorburg via telefoon (0900)8844.

Man steekt woning in brand
Leidschendam Een brand in een woning aan de Gravin Juliana van Stolberglaan blijkt te zijn veroorzaakt door de bewoner zelf. De brandweer en politie rukten zaterdagavond 27 januari om 21.45 uur uit voor een brand in een woning. Bij de woning werden agenten aangesproken door een bezorgde getuige, die meldde dat de bewoner, een 31-jarige Leidschendammer, de brand waarschijnlijk zelf had aangestoken. De brandweer constateerde dat inderdaad op meerdere plaatsen in de woning brand was gesticht. De bewoner is door de politie aangehouden en ingesloten. De bewoner maakte een verwarde indruk.

Beveiliger valt achter stuur in slaap
Wassenaar Een beveiligingsbeambte, een 40-jarige Hagenaar, werd zaterdagochtend 27 januari om 05.35 uur door de slaap overmand toen hij in zijn auto op de Stoeplaan reed. Hierdoor raakte hij de macht over het stuur kwijt. Het lukte hem om een boom te ontwijken, maar een tweede boom kon hij niet meer ontwijken en hij botste er frontaal tegenaan. De man werd met pijn in zijn borst en been vervoerd naar het ziekenhuis.

Automobilist ziet fietser over het hoofd
Wassenaar Doordat hij op de Hofcampweg een stopverbod negeerde, zag een 20-jarige automobilist uit Wassenaar, een fietsende vrouw over het hoofd en reed haar aan. De fietser, een 41-jarige vrouw uit Wassenaar, reed op haar fiets over de Van Starrenburlaan toen zij op de kruising door de automobilist werd aangereden. Door de klap van de aanrijding schoot haar schouder uit de kom en moest zij vervoerd worden naar het ziekenhuis.

Koperdieven aangehouden
s-Gravenzande Een auto met lege aanhanger trok zondagochtend 28 januari om 01.45 uur op de Noordlandseweg de aandacht van surveillerende agenten. Omdat de agenten een en ander niet vertrouwden, gingen ze achter de auto aan. Op de Nieuwlandsedijk raakten ze de auto kwijt. Na een uur zagen ze de auto samen met een andere auto weer rijden. De aanhanger lag dit keer vol. Hierop werden beide autos aan de kant gezet en de bestuurders, een 47-jarige Hagenaar en een 42-jarige man uit s-Gravenzande aangehouden. De auto en de aanhanger van de Hagenaar waren helemaal volgeladen met elektriciteitsdraad.

Vernielingen
Maasland De politie kreeg zaterdagavond 27 januari rond de klok van 23.45 uur meerdere meldingen binnen dat een groep jongens vernielingen zou plegen op de Riemhalte. Eerder op de avond had de politie ook al meldingen binnengekregen van vervelende jeugd op de Morgentale. De verdachten, drie jongens uit Maasland in de leeftijd van 17 en 18 jaar, bleken in de sporthal aan de Riemhalte te zijn en werden daar aangehouden.

Jongens vernielen glasblokken
Monster Drie jongens uit Monster van 15 en 16 jaar oud zijn zondagochtend 28 januari op de Molenstraat aangehouden voor vernieling. Een getuige meldde de politie rond middernacht dat drie jongens de glasblokken in de gevel van de Hoogvliet aan het vernielen waren. Het drietal werd vervolgens aangehouden.

Te snel rijbewijs kwijt
Schipluiden Doordat hij met zeer hoge snelheid over de Woudseweg reed, trok een 20-jarige automobilist uit De Lier zondagochtend 28 januari rond 06.00 uur de aandacht van surveillerende agenten. De politieagenten zetten onmiddellijk de achtervolging in, waarbij de snelheid opliep tot 140 km per uur waar 80 is toegestaan. Op de Lierweg hielden de agenten de automobilist aan. Zijn rijbewijs werd ingevorderd omdat hij de snelheid met meer dan 50 km per uur had overschreden.

Verdovende middelen
Delft Portiers van een horecagelegenheid aan de Kromstraat wezen surveillerende politieagenten zaterdagochtend 27 januari om 04.13 uur op twee Delftenaren, 21 en 27 jaar oud, die waren betrapt terwijl zij verdovende middelen op het toilet gebruikten. Nadat de twee verdachten waren aangehouden, bleek een van hen twee ponypacks met verdovende middelen bij zich te hebben.

Met mes op station
Delft Surveillerende politieagenten controleerden zaterdag 27 januari om 22.20 uur op het NS-station een 53-jarige inwoner uit Purmerend. De man kon de agenten geen geldig plaatsbewijs overleggen. Een van de agenten zag vervolgens een mes uit een van de zakken van de man uitsteken. Zij hielden de man aan en namen het mes in beslag. Met twee bekeuringen op zak mocht de man later zijn reis alsnog vervolgen.

Bouwvakker zonder stroom
Delft Een 31-jarige bouwvaker uit Sliedrecht wilde zaterdagochtend 27 januari nog wat extra werkzaamheden verrichten op de bouwplaats aan de Ezelsveldlaan. Toen de man om 10.35 uur een kopje koffie wilde zetten bleek hij tot zijn verbazing geen stroom te hebben. Onderzoek leerde al snel dat onbekenden ten minste vijf koperen stroomkabels van circa 30 meter van de bouwplaats hadden weggenomen.

Gewapende automobilist
Delft Mobiel bellen was de aanleiding voor surveillerende politieagenten om zaterdag 27 januari om 17.15 uur een 30-jarige automobilist uit Wageningen op het Zuidplantsoen te controleren. Een van de agenten zag onder de bestuurdersstoel twee zogenaamde wurgstokjes (nuncakawapen) liggen. De man kon geen aannemelijke verklaring geven waarom hij dit wapen bij zich had. Ook had de man nog een mes in de auto liggen. Politieagenten namen beide wapens in beslag, waarna de man zijn reis verder kon vervolgen.

Zonder licht op gestolen fiets
Delft Twee 18-jarige jongeren uit Delft liepen zaterdag 27 januari om 19.00 uur tegen de lamp. De jongens reden op een fiets over de Ada van Hollandstraat maar voerden geen verlichting. Nadat agenten de twee aanspraken zagen zij dat het slot met een slijptol was open geslepen. Een van de jongens verklaarden dat hij de fiets voor een habbekrats op straat had gekocht. Hij kreeg een proces-verbaal voor heling.

Boontje komt om zijn loontje
Zoetermeer Een 112-melding leidde zondagochtend 28 januari om 04.00 uur enkele agenten naar de Rietvoornsloot waar een man gewond was geraakt. De agenten troffen een 20-jarige Zoetermeerder aan die enkele flinke wonden aan zijn hand had. De jongen verklaarde dat de verwondingen waren ontstaan door een kapot bierglas. Politieagenten vertrouwden zijn verhaal niet en volgden een bloedspoor vanaf de Rietvoornsloot tot aan de Vaartdreef. Aan de Vaartdreef kwam snel helderheid in het verhaal van de jongen. De agenten troffen in een verzorgingstehuis t Segwaert twee verbroken ruiten aan. De man bekende al snel dat hij met zijn handen twee ruiten had ingeslagen en zichzelf daarbij flink had verwond. Een ambulance vervoerde de man naar het ziekenhuis waar hij direct aan zijn hand werd geopereerd. De man had meerdere pezen in zijn hand doorgesneden.

Vrouwen op strooptocht in winkels
Zoetermeer Twee vrouwen uit Amsterdam, 36 en 41 jaar oud, zijn vrijdagavond 27 januari om 18.45 uur op de Promenade aangehouden. Politieagenten die in het winkelcentrum surveilleerden, zagen dat een verkoopster van een winkel een vrouw probeerde aan te houden voor een winkeldiefstal. De politieagenten hielden de vrouw aan en op aanwijzen van de verkoopster ook nog een tweede verdachte. Beide vrouwen hadden geprepareerde tassen bij zich. In de tas van 41-jarige verdachte vonden agenten tien broeken en vier jurken. Beide verdachten zijn in verzekering gesteld.

Meisje dealt in XTC
Zoetermeer De politie kreeg zaterdagochtend 27 januari om 00.40 uur een melding dat een meisje dealde in een horecagelegenheid aan de Amerikaweg. Het meisje, een 16-jarig meisje uit Zoetermeer, had twaalf XTC pillen bij zich en wilde deze verkopen. Op deze manier wilde zij een extra zakcentje verdienen.