Politie Zaanstreek-waterland

Nieuwsberichten zondag 28 januari 2007

Zaanstreek-Waterland, 28-01-2007

Met onder meer: agenten door bagger voor autodief, vernielers gepakt en woningbrand

Dronken tegen boom

Zaandam, zaterdag 27 januari 2007, 04:51 uur.

De politie heeft een 26-jarige automobilist uit Zaandam aangehouden omdat hij wordt verdacht van het veroorzaken van een aanrijding terwijl hij drank op had. Er werd gemeld dat een auto op de Westzijde tegen een boom op was gereden. De agenten konden in eerste instantie niets vinden maar een getuige wees ze de plaats aan waar de verdachte met zijn auto naar toe was gereden. De voorzijde van het voertuig was zwaar beschadigd en de Zaandammer blies na aanhouding ruim drie maal de maximaal toegestane waarde aan alcohol in het analyseapparaat. Het rijbewijs werd ingevorderd en de man werd na verhoor in vrijheid gesteld.

Agenten door bagger voor autodief

Beemster, zaterdag 27 januari 2007, 07:45 uur.

Twee uit Oost-Europa afkomstige verdachten zijn door de politie na een achtervolging door sloten en weilanden als verdachten van autodiefstal aangehouden. Van de politie Noord-Holland Noord kwam een melding dat een motorrijder verdachten in een gestolen auto achtervolgde. De auto zou net zijn gestolen in Grootebroek en via de Rijksweg A7 in de richting van Purmerend rijden. De auto werd door diverse eenheden gevolgd, ging richting Middenbeemster en reed zich daar vast op een industrieterrein. De twee inzittenden verlieten het voertuig en één van hen kon snel worden aangehouden. De tweede ging over een hek en ging via een weiland een moddersloot door een ander weiland in. Broederlijk gingen agenten van twee regio's de bagger in en door de sloot achter de verdachte aan die na een hardloopwedstrijd van een paar honderd meter in de boeien kon worden gezet. Beide verdachten werden meegenomen door de Noordelijke regioagenten en daar ingesloten.

Brandstichting in school

Volendam, vrijdag 26 januari 2007, 14:35 uur.

De politie heeft een 14-jarige Purmerender en drie jongens van 15, 16 en 16 jaar oud uit Edam aangehouden als verdachten van brandstichting in het Don Boscocollege aan de Heideweg in Volendam. In het damestoilet was brand gesticht waardoor flinke rookontwikkeling was ontstaan. Docenten hebben met blusmiddelen het vuur geblust. Aan de hand van getuigenverklaringen kon het viertal enkele uren na de brand bij de school worden aangehouden. Diverse mobiele telefoons met camera werden bij verdachten en getuigen in beslag genomen. Na de verhoren zijn de jongens vrij gelaten. De politie gaat nog verder met het onderzoek waarbij rekening wordt gehouden dat anderen dan de verhoorde verdachten verantwoordelijk kunnen zijn voor het aansteken van de brand.

Vernielers gepakt

Purmerend, zondag 28 januari 2007, 05:12 uur.

Bikers van de politie hebben op de Waterlandlaan een 17-jarige veelpleger uit Purmerend aangehouden als verdachte van vernieling van een bushokje. Een getuige had gezien dat een jongeman een ruit vernielde van het hokje. De agenten hielden op signalement de veelpleger aan. Vrienden van de verdachte, waaronder ook een veelpleger, kwamen in het politiebureau protesteren tegen de aanhouding. Toen zij het bureau verlieten werd besloten het groepje te volgen. Weer moest een bushokje het ontgelden en diverse ruiten werden vernield. Vier jongens in leeftijden van 16 en 17 jaar, allen woonachtig in Purmerend, werden aangehouden en ingesloten.

Aanhoudingen na melding steekpartij

Purmerend, zondag 28 januari 2007, 01:23 uur.

De politie heeft na een melding van een steekpartij op de Gouwzeestraat vijf verdachten in de leeftijden van 17 tot en met 21 jaar oud, allen wonend in Purmerend, aangehouden. Op diverse plaatsen, waaronder het ziekenhuis, werden mogelijk betrokken personen aangehouden. Bloedsporen werden veiliggesteld door de afdeling Forensisch Onderzoek. Kleding met bloedsporen werd in beslag genomen. In afwachting van verder onderzoek zijn de verdachten ingesloten.

Ruzie

Zaandam, zondag 28 januari 2007, 03:11 uur.

De politie heeft na een ruzie in een horecagelegenheid op de Zuiddijk twee mannen van 21 en 22 jaar oud en woonachtig in Amsterdam-Zuidoost aangehouden als verdachten van mishandeling. Tijdens een feest zou tussen enkele mannen van Noord-Afrikaanse afkomst en een groepje negroïde mannen ruzie zijn ontstaan waarbij met een fles zou zijn geslagen. Ook zou er iemand zijn gestoken. Een slachtoffer heeft zich in het ziekenhuis laten behandelen voor een hoofdwond en een verwonding aan zijn hand. De politie van het wijkteam Zaandam-Midden probeert er achter te komen wat er precies gebeurd is en vraagt getuigen zich te melden via 0900-8844.

Woningbrand

Wormer, vrijdag 26 januari 2007, 21:41 uur.

In een woning aan de Fortuinstraat is door kortsluiting een brand ontstaan. In de etagewoning op de eerste verdieping van een flatgebouw van drie hoog zat de 46-jarige bewoonster in de kamer toen plotseling de stroom uitviel. Zij ging op onderzoek uit en in een benedenkamertje sloegen rook en hitte haar tegemoet. Hierna waarschuwde zij via het alarmnummer 112 direct de brandweer die vervolgens de brand snel bluste. Voor de bovenburen, die vermoedelijk wat te lang in de rook hadden gezeten, werd een ambulance gebeld waarmee ze voor nader onderzoek naar het ziekenhuis werden gebracht. De brand was ontstaan door kortsluiting in een wandcontactdoos.

Dief meldt zich

Zaandijk, zaterdag 27 januari 2007, 09:28 uur.

Een 42-jarige man zonder vaste woonplaats is door de politie aangehouden als verdachte van diefstallen. De man kwam zich melden in het hoofdbureau waar hij was gearriveerd met een bij een inbraak in Heemskerk gestolen auto. In de regio Zaanstreek-Waterland werd de man gezocht voor diefstal van een andere auto in Krommenie en tanken zonder te betalen. In de auto die de man gebruikte werd een (nep)vuurwapen aangetroffen. De verdachte werd ingesloten en in verzekering gesteld. De auto en het wapen werden in beslag genomen.

Motor gestolen

Monnickendam, zaterdag 27 januari 2007, 11:12 uur.

Vanaf de Splitshoorn werd in de nacht van vrijdag op zaterdag een motorfiets gestolen. De nieuwe motor, een zilvergrijze Yamaha FJR 1300 met kenteken MP-JR-17, stond afgesloten op stuurslot en met een beugelslot op een parkeerplaats voor de woning van de eigenaar. Het voertuig was ook voorzien van een startonderbreker. De politie houdt er rekening mee dat er bij de diefstal mogelijk gebruik is gemaakt van een (vracht)auto. Eventuele getuigen worden verzocht de politie te bellen via 0900-8844.

Brand boven bakkerij

Landsmeer, zaterdag 27 januari 2007, 17:53 uur.

In een woning in aanbouw aan de Dorpsstraat een brandje ontstaan. Het pand is gelegen boven een bakkerij waarvan de eigenaar de brand ontdekte. De brandweer heeft het brandje uitgemaakt en de politie doet onderzoek naar de oorzaak waarbij er van brandstichting wordt uitgegaan omdat het vuur kennelijk was ontstaan in een bij elkaar gezocht hoopje afval. De eigenaar van het pand gaat de afdichting verbeteren.

Zondagochtend vroeg tegen half drie werd op de Burgemeester Postweg een fiets in de brand gestoken. De eigenaresse had de fiets voor de bibliotheek neergezet en toen zij terug kwam bleek dat er papier in de fietstassen was gedaan en aangestoken waardoor de gehele achterzijde van de fiets verbrandde. De politie verzoekt eventuele getuigen van de brandstichtingen contact op te nemen met het wijkteam in Landsmeer via 0900-8844.