Gemeente Capelle a/d IJssel

Jong MeeDoen

Vaak hoor je dat de jeugd van tegenwoordig niks meer doet, lui is en maar een beetje rondhangt. Wij willen in januari laten zien dat dit helemaal niet zo is. Daarom organiseren we in de laatste week van januari een Week van de Jeugd waarin jullie, jongeren van Capelle aan den IJssel, op allerlei manieren kunnen laten zien hoe actief jullie zijn. Als jongere kun je meedoen en laten zien wat je kunt! Van 29 januari tot 4 februari 2007 worden verschillende activiteiten voor en door kinderen en jongeren georganiseerd waaronder een fotowedstrijd en fototentoonstelling en een Open Podium.

In de Week van de Jeugd wordt ook een Jeugdconferentie gehouden. Tijdens deze conferentie praten de gemeente, jongeren en organisaties die werken met kinderen en jongeren over het jeugdbeleid voor de komende jaren. De wethouder Jeugd, Aart-Jan Moerkerke, maakt op dit moment een Kennismakingstour, zodat hij weet wat er leeft onder jongeren.

We houden je op de hoogte over wat er allemaal gaat gebeuren via de gemeentepagina en de website van de gemeente. Hoe je aan de fotowedstrijd of aan het Open Podium mee kunt doen, lees je hieronder.

Fotowedstrijd en fototentoonstelling

Laat zien wat je kunt!

Doe je aan een sport, of zit je op dansen, zit je bij een vereniging of doe je vaak mee aan een activiteit in jouw wijk? Voor een echte fototentoonstelling zijn we op zoek naar kinderen en jongeren die een foto maken van wat ze allemaal in hun vrije tijd doen.

Een jury zal uit alle inzendingen 35 fotos kiezen en ook een winnaar aanwijzen. Op 29 januari 2007 zullen de uitgekozen fotos in het Isala Theater tentoongesteld worden. Later zullen ze ook nog op andere plekken in de gemeente te zien zijn. Op 29 januari wordt ook een mooie prijs uitgereikt aan de winnaar. Ook kan jouw club, vereniging of organisator in de prijzen vallen.

Hoe doe je mee?


- Je bent tussen de 6 en 18 jaar oud.


- Maak een digitale foto van jouw activiteit, wedstrijd, les, training, workshop, huiswerkgroep, et cetera.


- Als er mensen op je foto staan, vraag hen dan om toestemming zodat deze voor de wedstrijd en tentoonstelling gebruikt mag worden.


- Bedenk een leuke titel bij de foto.


- Stuur naast de foto en titel van de foto ook je naam, adres, leeftijd, telefoonnummer en natuurlijk de naam van de activiteit en organisatie op in je mail.


- Stuur de e-mail vóór 12 januari 2007 naar jongmeedoen@capelleaandenijssel.nl.


- We laten je na 17 januari 2007 weten of je foto op de tentoonstelling zal worden getoond.

Open Podium

Laat zien wat je kunt!

Altijd al willen laten zien wat jouw talenten zijn? Nu is je kans om op te treden op het grote podium van het Isala Theater. Wij zijn op zoek naar kinderen die willen zingen, dansen of toneelspelen. Maar misschien wil je wel de nieuwste mode showen of een playback act opvoeren. Alleen, met zijn tweetjes of in een groep!! Het kan allemaal tijdens het Open Podium op 29 januari 2007. Een optreden mag maximaal 5 minuten duren. Kinderen en tieners kunnen zich aanmelden tot 12 januari 2007. Mail je gegevens naar jongmeedoen@capelleaandenijssel.nl of stuur ze op naar Antwoordnummer 2, 2900 VB in Capelle aan den IJssel, ter attentie van Zilla van der Stap.

Als er meer aanmeldingen zijn dan dat wij kunnen inplannen op die dag, dan moeten wij helaas een keuze maken wie er mogen optreden. Voor 20 januari 2007 laten wij je weten of je bent uitgekozen voor het Open Podium.

Hoe doe je mee?

Vermeld in je aanmelding:


- Naam van jezelf en een van je ouders/verzorgers


- Adres, telefoonnummer en e-mailadres


- Het soort optreden dat je gaat doen


- De naam van het optreden


- De duur van het optreden


- Het aantal deelnemers dat aan het optreden meedoet


- De naam van de organisatie (indien van toepassing)


- De naam van de begeleider tijdens het optreden

Tot ziens in de Week van de Jeugd!