Gemeente Maassluis

Lijndraaiersbrug vanaf 29 januari tijdelijk afgesloten

Lijndraaiersbrug vanaf 29 januari tijdelijk afgesloten

Vanaf maandag 29 januari is de Lijndraaiersbrug in het centrum van Maassluis tot en met vrijdag 9 februari 2007 afgelsoten voor gemotoriseerd verkeer. Het doorgaande gemotoriseerde verkeer wordt met borden omgeleid via de Lange Boonestraat, Korte Boonestraat, Marelstraat, Wagenstraat, Westlandseweg, Mozartlaan, Industrieweg, Havenplein en Laan 1940-1945. Voetgangers en fietsers kunnen tijdens de werkzaamheden wel gebruik blijven maken van de voet- en fietsbruggen aan weerszijden van de Lijndraaiersbrug.

De technische staat van de Lijndraaiersbrug, gelegen in de P.C. Hooftlaan ter hoogte van de Noordvliet, is zo slecht dat deze snel moet worden vervangen. De gemeente heeft gekozen voor een manier van werken waarbij de brug zelf zo kort mogelijk afgesloten hoeft te worden. Het wegdek (het val) van de brug is dan ook bij een fabriek gemaakt en wordt in zijn geheel ter plaatse gemonteerd. Door deze werkwijze is de brug slechts twee weken niet bruikbaar voor het gemotoriseerde verkeer.

Tijdelijke blokkering Noordvliet zz en Prinsekade

Op enkele momenten zal er extra verkeershinder zijn nabij de aansluitingen van de Noordvliet zuidzijde (zz) en de Prinsekade op de P.C. Hooftlaan. Tijdens het aan- en afvoeren van het val blokkeert een mobiele kraan deze aansluitingen, die dan dus ook voor het verkeer zijn afgesloten. De afsluitingen van Noordvliet zz en Prinsekade staan gepland voor maandagochtend 29 januari 2007 vanaf 6.00 uur en dinsdag 6 februari 2007 of woensdag 7 februari 2007 de gehele dag.

Het verkeer dat normaal gesproken gebruik maakt van de aansluiting Prinsekade-P.C. Hooftlaan kan tijdens de afsluiting de P.C. Hooftlaan bereiken via de Groen van Prinstererkade (parkeerterrein). Voor het verkeer dat gebruik maakt van de aansluiting Noordvliet zz - P.C. Hooftlaan wordt een omleiding ingesteld via dezelfde route als het gemotoriseerde verkeer dat naar het westelijke deel van het centrum wil. Ook wordt het éénrichtingsverkeer op de Noordvliet zz tijdelijk opgeheven.

Hulpdiensten

Hulpdiensten in de vorm van personenwagens die gebruikmaken van zwaailicht en/of sirene kunnen stapvoets gebruik maken van de voet- fietsbruggen aan weerskanten van de Lijndraaiersbrug. De overige hulpdienstvoertuigen zullen gebruik maken van de ingestelde omleidingsroute.

Openbaar vervoer

Openbaar busvervoer is tijdens de werkzaamheden niet mogelijk via de P.C. Hooftlaan, Lange Boonestraat, Korte Boonestraat, Marelstraat en Wagenstraat. Dit brengt met zich mee dat er 9 haltes komen te vervallen. Vervoersexploitant Connexxion heeft aangegeven een alternatieve route te gaan rijden via de Mozartlaan, Industrieweg en de Laan 1940-1945. Op deze route worden alternatieve haltes ingesteld.