Genomineerden bekend Diversiteitprijs Nederlandse politie 2007

Politie academie lecd

De directeur van het Landelijk ExpertiseCentrum Diversiteit (LECD)heeft de namen bekend gemaakt van de genomineerde korpsen die in aanmerking komen voor de Diversiteitprijs Nederlandse politie 2007. Het betreft de regiokorpsen Amsterdam-Amstelland, Kennemerland, Noord-Holland-Noord, Rotterdam-Rijnmond, Zuid-Holland-Zuid (alfabetische volgorde). De Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties zal op 15 maart a.s. aan één van deze korpsen de diversiteitprijs uitreiken. Dit gebeurd op het congres 'Diversiteitprijs Nederlandse politie 2007'. Het thema van de dag is 'Met diversiteit als business issue op het goede spoor'.

De diversiteitprijs gaat naar het korps dat het meest voldoet aan het Referentiekader Diversiteit I dat op 1 november 2005 is vastgesteld door de Raad van Hoofdcommissarissen (RHC). Dit referentiekader is ontwikkeld door het LECD.

De vijf genomineerde korpsen worden in de komende maanden geaudit op het gebied van diversiteit en de wijze waarop dit is ingebed in de eigen organisatie. De audit gebeurd door een auditteam onder leiding van Sadik Harchaoui, voorzitter Raad van Bestuur van Forum, instituut voor multiculturele ontwikkeling. De auditteam bestaat uit leden van de adviescommissie.

De genomineerde korpsen worden getoetst op basis van het ingevulde Referentiekader Diversiteit I, de toegezonden beleidsdocumenten op het gebied van diversiteit en een bezoek van het auditteam aan het korps. Op basis van deze gegevens concludeert de adviescommissie welke korps in aanmerking komt voor de Diversiteitprijs Nederlandse politie 2007.

De uitreiking vindt plaats bij Herik Rail in Amersfoort.

/////// einde persbericht ///////////