Ingezonden persbericht


'INTERNATIONALE VERSTERKING, STERKE NATIONALE UITSTRALING'

OPNIEUW VIER 'EDEN HOTELS' NAAR PREFERRED HOTEL GROUP

Amsterdam, 29 januari 2007 - Begin deze maand zijn opnieuw vier hotels van de Eden Hotel Group lid geworden van de Preferred Hotel Group (PHG), een internationaal samenwerkingsverband op het gebied van reserveringen, sales en marketing voor onafhankelijke luxehotels en -resorts. De hotels, die zich nu ook 'Sterling Hotel' mogen noemen, zijn Eden Dish Hotel en Eden Hotel de Broeierd in Enschede, Eden Star Hotel in Hengelo en Eden Lancaster Hotel in Amsterdam.

Sterling Hotels
'Sterling Hotels' is een van de vier kwaliteitslabels van de Preferred Hotel Group. Zes van de veertien hotels van de Eden Hotel Group traden al eerder toe tot de PHG. Eind december vorig jaar overhandigde Sandy Masson, Regional Director Sales EMEA voor de PHG de plaketten van 'Sterling Hotels' officieel aan Eden Hotel Group directeuren Frans Wientjes en Léon Dijkstra. De Sterling hotelcollectie bestaat uit onafhankelijke, individuele en unieke hotels die optimaal comfort bieden en een goede prijs-kwaliteit verhouding hebben. Zie ook www.sterlinghotels.com.

Eden internationaal sterker
Directeur Frans Wientjes: "De filosofie, ambitie en het service niveau van de bedrijven sluiten goed op elkaar aan. Beide hotelketens worden door families geleid en zij hebben kwaliteit en gastvrijheid hoog in het vaandel." De Eden Hotel Group wil zichzelf duidelijk in de markt gaan zetten, ook over de grenzen heen. Wientjes: "Daarbij kunnen we de ervaring en expertise van PHG goed gebruiken. De marketing en het internationale reserveringsnetwerk van onder meer het label Sterling Hotels wereldwijd is zeer sterk en daar kunnen wij nu van profiteren. Bovendien kunnen wij onder Sterling onze eigen Eden persoonlijkheid behouden en in Nederland verder uitdragen."

Preferred Hotel Group
De Preferred Hotel Group, met het hoofdkwartier in Chicago, is onderverdeeld in een aantal 'brands': Preferred Hotels® & Resorts, Preferred Boutique, Summit Hotels & Resorts en Sterling Hotels. Het biedt de reiziger, zowel de zakelijke als de toerist, meer dan 300 mooie en aparte bestemmingen in meer dan 50 landen. De leden van de Preferred Hotel Group behouden volledig hun eigen identiteit, maar profiteren van de voordelen van het werken binnen een grote groep van gelijkgestemde hotels. In twaalf landen heeft de PHG ruim honderd personeelsleden verdeeld over 18 verkoopkantoren. Zie ook www.preferredhotelgroup.com.

Eden Hotel Group
Met 14 hotels in de binnensteden van ondermeer Amsterdam, Rotterdam, Eindhoven, Groningen, Leeuwarden en Enschede is de Eden Hotel Group B.V. een van de grotere, onafhankelijke hotelondernemingen in Nederland. In totaal exploiteert de groep met 500 medewerkers meer dan 1.730 hotelkamers in het vier- en driesterren segment, appartementen en restaurants waaronder Café Americain en FLO Amsterdam. Het vastgoed van 11 van de 14 hotels is in eigendom van de Eden Hotel Group, een familiebedrijf waarbij de leiding in handen is van twee generaties Dijkstra. Het bedrijf startte in 1977 met de aankoop van het Best Western Eden Hotel in Amsterdam. Meer informatie is te vinden op www.edenhotelgroup.com.