Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Inloopdagen voor mensen met chronische aandoeningen.

Het AFP-Bewegingscentrum (AFP) organiseert inloopdagen voor mensen met diverse chronische aandoeningen: Reuma, Parkinson, alsmede hart- en oncologische -aandoeningen. Tijdens deze dagen zijn geïnteresseerden welkom om kennis te maken met de diverse programma's.

Het AFP biedt specifieke bewegingsprogramma's mensen met Reuma, Parkinson en hartaandoeningen. Daarnaast wordt binnenkort gestart met het programma Herstel & Balans voor oncologie patiënten. Onder deskundige leiding worden de mensen getraind om beter met hun beperkingen om te kunnen gaan. Tevens is het door de lichamelijke activiteiten gemakkelijker om dagelijkse activiteiten uit te voeren, de botontkalking wordt minder, het uithoudingsvermogen neemt toe en heeft een opgewektere stemming tot gevolg. De sessies zijn in groepsverband georganiseerd, waarbinnen eenieder ook een individueel programma afwerkt. Het deelnemerscontact vormt een door velen zeer gewaardeerde aanvulling op de trainingsprogramma's.

De diverse programma's worden veelal geheel of gedeeltelijk vergoed door de zorgverzekeraars.

De inloopdagen vinden plaats van maandag 29 januari tot en met zaterdag 3 februari, iedere dag van 09:00 - 12:00 uur. Voor inlichtingen is het centrum dagelijks bereikbaar op 071-4074058 of 06-45312355. Het centrum is gevestigd aan de Sandtlaan 36 (unit G5) op het bedrijvencentrum 't Ambacht te Katwijk (bij de voormalige groenteveiling).

Het AFP-Bewegingscentrum is volledig onderdeel van het Rijnlands Revalidatie Centrum in Leiden en biedt jongeren, ouderen en (voormalige) revalidanten uitgebreide mogelijkheden om aan een gezondere levensstijl te werken. Dit gebeurt door genoemde bewegingsprogramma's, alsook door groepsfitness, spinning, BBB, Pilates en andere verantwoorde methoden onder deskundige leiding.

Voor de redactie
Voor meer informatie over het programma aanbod van het AFP kunt u rechtstreeks bellen met Mike van Laar, directeur, op 06-45 312 355.


---- --