Gemeente Zoetermeer

Wijkbewoners Noordhove en Seghwaert aan zet. Samen met de wijkwethouder in de 'Denktank'?

Inwoners van Noordhove en Seghwaert kunnen samen bedenken wat zij vinden van wat er in hun wijk moet gebeuren aan bijvoorbeeld onderhoud, of bepaalde activiteiten kiezen. Deze voorstellen worden opgenomen in het WijkActiePlan. Samen met wijkwethouder Pieter Smit kan hierover worden nagedacht en gediscussieerd. Ook kunnen vragen worden gesteld en ideeën worden voorgelegd. Inwoners van bovengenoemde wijken zijn op 29 januari, tussen 19.30 uur en 21.30 uur, van harte welkom in de Wijkpost aan het Meeuwenveld.

In het WijkActiePlan staan projecten en werkzaamheden die dit jaar uitgevoerd worden door de gemeente en andere partners in het wijkteam zoals de politie, welzijnsorganisatie Mooi!, de ZorgRing en de woningbouwcorporaties Vestia, Vidomes en De Goede Woning.

"Wijkbewoners aan Zet"

Behalve het meedenken over onderwerpen voor het WijkActiePlan kunnen inwoners deze avond ook hun stem laten horen voor het uitgeven van het vrije wijkbudget van 4 euro per persoon in hun wijk. De Wijkbewoners zijn nu zelf aan zet. Van hen worden acties verwacht met betrekking tot de vrijgekomen wijkbudgetten.

Ieder half uur is er een korte meedenkronde om gezamenlijk met andere bewoners ideeën voor het wijkbudget "Wijkbewoners aan Zet" te bedenken. In Noordhove en Seghwaert hebben de bewoners in 2007 totaal meer dan EUR100.000,- te besteden! Het budget kan ingezet worden voor extra kwaliteit in het beheer van de openbare ruimte en activiteiten op het gebied van sociale samenleving en veiligheid zoals bijvoorbeeld allerlei (wijk)activiteiten, buurtrestaurants, en aanpak speelplekken en parkeerplaatsen. Het gaat om verbeteringen die zichtbaar en voelbaar zijn voor de eigen woonomgeving van bewoners en om iedereen het gevoel te geven zich thuis te voelen in Noordhove en Seghwaert. Uitvoerige informatie hierover is te vinden op de website www.zoetermeer.nl/noordhove-seghwaert.