Gemeente Utrecht


De David van Mollumbrug is afgesloten voor verkeer van 12 februari tot en met 23 februari.

In het eerder verzonden persbericht stond alleen tot en met 23 februari.
Dit kan tot verwarring leiden, aangezien de werkzaamheden aan de brug al op maandag 29 januari beginnen.


Utrecht, 26 januari 2007
Sw/13

David van Mollembrug afgesloten

De gemeente start in de week van maandag 29 januari tot en met zondag 4 februari met het verven van alle metalen onderdelen van de David van Mollembrug. De werkzaamheden duren ongeveer tot en met vrijdag 23 maart aanstaande. De brug is van 12 februari tot en met vrijdag 23 februari afgesloten voor al het autoverkeer, fietsers en voetgangers. Voor de scheepvaart geldt de afsluiting voor de gehele periode.

Werkzaamheden
Het was de bedoeling dat het verven tijdens de renovatiewerkzaamheden in oktober vorig jaar al zou gebeuren. Toen ontstond er echter een chemische reactie met een oude verflaag. Hierdoor hechtte de verf niet goed. Alle metalen onderdelen worden daarom nu eerst gestraald om de oude lagen te verwijderen. Om te voorkomen dat de verfdeeltjes in de lucht of in het water komen, wordt de brug ingepakt en worden loskomende verfdeeltjes door de straalmachine opgezogen. Verder worden onder de brug ook nog pontons gelegd om eventuele deeltjes die naar beneden vallen, op te vangen. Ook de metalen delen in de kelder, waar het bewegingsmechanisme zit van de brug wordt aangepakt. In oktober van dit jaar wordt ook het elektrische gedeelte van het mechanisme opgeknapt.

Bereikbaarheid
Zoals gezegd is de brug van 12 tot en met vrijdag 23 februari afgesloten voor al het verkeer dat over de brug heen wil. Het verkeer wordt omgeleid via de Brailledreef, Einsteindreef of via de Rodebrug. Voor bedrijven met vrachtverkeer in dit gebied gelden (hoogte-) beperkingen. Zij worden omgeleid via de Kaatstraat en Antonius Mattheuslaan. Deze beperkingen worden bij de omleidingsroute aangegeven.

Tevens wordt ten behoeve van deze werkzaamheden de rijrichting omgedraaid op de Lauwerecht tussen de Verenigingdwarsstraat en het Zwartewater. Ook de rijrichting van de Bemuurdeweerd tussen Zwartewater en Adelaarstraat wordt omgedraaid. Dit alles heeft het doel het doorgaande verkeer uit de wijk te weren.

Voor het scheepvaartverkeer is er tot en met 23 maart 2007 geen doorgang. De werkzaamheden worden daarom voor het begin van het vaarseizoen op 1 april afgerond.

De haltes van lijn 1 in dit gebied vervallen. De halte David van Mollemstraat en de Draaiweg zijn tijdelijk buiten gebruik. Mensen kunnen gebruik maken van de halte op de Oudenoord. Voor een vervangende halte voor de Willem Dreeslaan kan men instappen op de Kardinaal De Jongweg.