Ingezonden persbericht


Almelo, 29 januari 2007.


Deelname Team Autdoor SUV aan ARCTIC CHALLENGE 2007 succesvol

De Arctic Challenge 2007 bleek een autosportevenement waarbij alles niet draaide om snelheid maar om foutloos navigeren en goede voorbereidingen. Het team van Autdoor SUV in Almelo heeft de Arctic Challenge 2007 succesvol afgesloten.

De twee eigenaren van Autdoor SUV, de broers Bas en Niels Oude Luttikhuis, vertrokken zondag 20 januari jl. vanaf de startplaats in Lichtenvoorde. Vanaf daar ging het in een ruk door, een rit van ruim 2.200 km, via Polen, Litouwen en Estland naar Helsinki in Finland. De volgende ochtend werd de reis voortgezet richting Rovaniemi, vervolgens ging de tocht richting Trondheim in Noorwegen. Op vrijdagochtend werd de terugreis ingezet en werd er via Noorwegen, Zweden en Duitsland op zaterdagmiddag gefinisht in Hilversum.

De totale tocht was ruim zevenduizend vijfhonderd kilometer in zeven dagen. Er zijn twee zware slippartijen geweest waarbij de auto's niet op eigen kracht terug konden naar Nederland. Gelukkig waren er alleen maar lichtgewonden. Er reden totaal negentien teams mee waarvan er dus zeventien zijn gefinisht.

Het Autdoor SUV team wist op enkele etappes de snelste tijd neer te zetten maar kreeg achteraf strafminuten door te vroeg te finishen, hierdoor eindigde het team op een respectabele negende plek.

Aan het woord Bas Oude Luttikhuis: "Het was een loodzware tocht, vooral de eerste en de laatste etappe, waarbij per rit ruim tweeduizend kilometer afgelegd moest worden zonder overnachting hakten er flink in. De lage temperaturen waarbij vastzittende auto's losgetrokken moesten worden lieten een enorme indruk op ons achter. We zijn flink in de buitenlucht aan het zwoegen geweest bij temperaturen van circa minus dertig graden Celsius."

Er zijn tijdens de Arctic Challenge 2007 temperaturen gemeten van minus vijfentwintig tot minus tweeëndertig graden wat ook resulteerde in een auto die het niet meer deed vanwege bevroren brandstofleidingen.

Aldus Niels Oude Luttikhuis: "We waren ontzettend blij dat we ons goed hadden voorbereid voor wat betreft de kleding en de preparatie van de auto, achteraf hadden we meer moeten oefenen en ons beter moeten voorbereiden voor wat betreft het navigeren met behulp van GPS coördinaten."

De belevenissen van het Autdoor SUV team zijn terug te lezen op de site www.autdoorbelowzero.nl ook staan hier bijna tweehonderd foto's op die tijdens de tocht geschoten zijn.
---