Gordon Brown ontmoet kindervredesprijswinnaar

Stichting kidsrights

P E R S B E R I C H T

Gordon Brown ontmoet Kindervredesprijswinnaar: 300 miljoen euro voor onderwijs in India

Amsterdam, 29 januari 2007

Tijdens een ontmoeting tussen de veertienjarige winnaar van de Kindervredesprijs, Om Prakash Gurjar en Gordon Brown, de Engelse Minister van Financiën heeft deze een bedrag van 300 miljoen euro beschikbaar gesteld voor onderwijs aan kansarme kinderen in India. Gordon Brown, de gedoodverfde opvolger van Tony Blair, had tijdens zijn korte tournee door India onder andere een ontmoeting met een vijftal voormalig kindslaven, aangevoerd door Om Prakash Gurjar en besprak met hen het belang van toegankelijk onderwijs voor iedereen.

Afgelopen november werd de International Children's Peace Prize, een initiatief vaan de Nederlandse Stichting KidsRights door nobelvredesprijswinnaar F.W. de Klerk tijdens een ceremonie in de Ridderzaal in Den Haag aan Om Prakash Gurjar uitgereikt. Dezelfde avond vond er een huldiging plaats van de jonge prijswinnaar tijdens een groot openbaar concert op de Dam, waar onder andere UB40, de Sugababes, Blof en Zucchero optraden. De uitreiking van de kindervredesprijs 2006 werd mede mogelijk gemaakt door ABN AMRO. De Kindervredesprijs wordt jaarlijks uitgereikt aan een kind dat zich op bijzondere wijze inzet voor de rechten van kinderen. De viertienjarige jongen kreeg de prijs voor zijn moedige strijd tegen kinderarbeid en kindslavernij. Op zijn vijfde werd hij weggehaald bij zijn ouders en doorstond drie jaar lang de verschrikkingen van kindslavernij. Na zijn bevrijding werd hij opgevangen in een ashram en kon weer naar school. Sinds Om Prakash in dit opvanghuis woont heeft hij een aantal opmerkelijke successen geboekt in de strijd tegen kindslavernij en toegankelijk onderwijs voor alle kinderen.

De International Children's Peace Prize is een initiatief van Stichting KidsRights. KidsRights komt op voor kwetsbare kinderen in ontwikkelingslanden door het werven van fondsen en aandacht voor hun rechten en positie.

Voor meer informatie over de Kindervredesprijs en Om Prakash Gurjar: www.thechildrenspeaceprize.org.
Voor meer informatie over KidsRights: www.kidsrights.info. Of neem contact op met Anaïs Althuisius (020-3435313) anais@kidsrights.info